Marcel Romanescu: “Nu voi pleca din PDL de bunăvoie”

Subprefectul Marcel Romanescu infirmă zvonurile întreţinute de preşedintele Ion Ruşeţ, conform cărora ar intenţiona să părăsească PDL-ul în favoarea altor formaţiuni politice. Ba mai mult, spune că decizia sa de a refuza sondarea pentru Primăria Târgu Jiu a fost interpretată greşit. Ion Ruşeţ, preşedintele PDL Gorj, a declarat în presă că cel mai probabil subprefectul îşi creează deja o punte de legătură spre un alt partid.

Întrebare: În ultima perioadă au apărut tot felul de speculaţii la adresa dumneavoastră. Veţi părăsi PDL-ul?

Marcel Romanescu: Nu voi părăsi PDL-ul decât în condiţiile în care mi se va retrage sprijinul politic sau mă vor exclude din această formaţiune politică. De 13 ani sunt membru sau apropiat al PDL-ului şi niciodată nu voi pleca din partid de bună voie. Am intrat în Partidul Democrat atunci avea 5-6% şi cred că sunt ultima persoană din PDL căreia i s-ar putea imputa vreodată că a venit după foloase.

Cum comentaţi atunci zvonurile conform cărora vă orientaţi deja spre alte partide?

Consider că anumite persoane din PDL au făcut declaraţii la adresa mea fără mă consulte şi fără să fi avut vreo discuţie în acest sens.

Aţi avut oferte din partea altor formaţiuni politice?

Am primit oferte de la mai multe formaţiuni politice, inclusiv de la PSD. A fost o declaraţie oficială a primarului Florin Cârciumaru, anul trecut, prin care mi s-a lansat această propunere. Până în momentul de faţă nu am luat în calcul nici o propunere de acest gen. În condiţiile în care va veni o presiune împotriva mea din partea PDL-ului voi analiza toate ofertele viabile, gândindu-mă chiar să mă retrag din viaţa politică pentru o anumită perioadă de timp.

Aţi refuzat sondarea pentru Primăria Târgu Jiu. Vă temeţi de rezultate?

Am refuzat acest sondaj pentru că perioada până la alegeri este foarte scurtă şi nu dispun de resurse financiare  pentru a-mi face campanie electorală. În anii 2004 şi 2008 mi-am suportat campania din propriul buzunar. Nu pot fi tot timpul persoana de sacrificiu. Sub nici o formă nu mă tem de rezultate. Am fost sondat de foarte multe ori pe perioada în care am deţinut mandat de subprefect sau de deputat. Cel mai bun sondaj l-am obţinut în anul 2008, prin candidatura la parlamentare şi anume 31 % din voturile cetăţenilor din Târgu Jiu.

Cum apreciaţi activitatea PDL-ului din perioada în care conducerea a fost preluată de către Ion Ruşeţ-

Nu pot să fac o apreciere întrucât în această perioadă am fost subprefect. Nefiind în interiorul organizaţiei nu pot evalua lucrurile.

Vizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: