Marciuc cere scoaterea unor lideri sindicali de la negocieri

Discuții aprinse între liderii de sindicat din Federația "Univers". Nicu Bunoaica, președintele unui sindicat mărunt din federație, spune că liderul Adrian Marciuc, prim-vicepreședintele organizației sindicale, vrea să îl scoată atât pe el, cât și pe președintele Sindicatului Lignitul Oltenia, Constantin Crețan, din comisia mixtă, pentru că au cerut uniformizarea salariilor în CEO. Liderul Federației "Univers" însă are o altă variantă.

Liderii sindicatelor mici din Federația "Univers" le-au declarat război liderilor organizaţiei, după ce aceștia din urmă ar fi cerut responsabililor din administraţie să-i scoată din comisia mixtă. "Domnilor Marciuc, Iovan și Căldărușe nu li se pare corect ceea ce am cerut eu, adică renegocierea salariilor minerilor și energeticienilor, adică pentru a-i aduce undeva aproape de media pe meserii. Vor să ne dea afară din comisie, pe mine, pe domnul Crețan, pe domnul Dumitru. A propus domnului Olaru de la sine putere domnul Marciuc, făcând semnătura domnului Mureșan. Domnul Mureșan nu ştie nimic de acest lucru", a declarat Nicu Bunoaica, președintele Sindicatului Solidaritatea 2013.
Adrian Marciuc a explicat că este nemulțumit de faptul că liderii Constantin Crețan și Nicu Bunoaica au cerut acționarilor CE Oltenia să taie un spor de care beneficiază mai bine de jumătate din salariaţii companiei. "Nu se poate ca domnul Crețan, domnul Bunoaica, domnul Dumitru, să se ducă la domnul ministru să prezinte nu știu ce date pe la minister și să ceară, de exemplu, tăierea sporului de fidelitate. Asta însemnă 10% pentru că 8000 de oameni din CEO, adică oamenii din Jilț, Turceni, o parte din Rovinari, Craiova II-Ișalnița au spor de fidelitate. Nu pot să se ducă să taie la 8000 de oameni acest spor", a comentat Adrian Marciuc la Radio Infinit.
Sindicalistul a mai spus că aceștia nu au nicio reacție în cadrul comisiei administrație-sindicate, ci doar ascultă la ceea ce se discută și că au făcut demersurile la minister pentru eliminarea sporului respectiv fără a avea avizul Federației Univers. "Nu cer să se scoată sporul de fidelitate, cer să nu se mai dea la cei care nu merită. Sporul se dă la toată lumea. În condițiile în care lucrăm noi trebuie să primim doar sporurile aferente pe condițiile și grupa de muncă. Este inadmisibil să mascăm sporurile acordând spor de fidelitate și să primească directorul spor de fidelitate de 20% la salariul lui de 30.000 lei. Este incorect să nu se dea sporurile la muncitori, sporuri pentru condiții deosebite și să dăm la toată lumea", a fost reacția sindicalistului Constantin Crețan.

Vizualizări: 3,756

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: