Marciuc, despre înţelegerea cu FNME de dinaintea negocierilor

Preşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie, Dumitru Pîrvulescu, a negat categoric o înţelegere cu Federaţia Univers, care ar fi avut loc cu o zi înainte de negocierile avute cu administraţia CE Oltenia pentru distribuirea fondului de salarii. Adrian Marciuc, prim-vicepreşedinte Univers, a spus însă în ce a constatat înţelegerea.

„Şedinţa Comisiei Mixte administraţie-sindicate din data de 19.12.2017 nu a fost precedată de înţelegeri cu celelalte federaţii reprezentative şi semnatare ale CCM sau cu reprezentanţi ai administraţiei”, a comunicat Dumitru Pîrvulescu, preşedintele FNME, după apariţia primelor informaţii cu privire la înţelegerea cu Univers.

Adrian Marciuc, prim-vicepreşedinte Univers, este de altă părere: „Am avut o discuţie cu domnul Pîrvulescu înainte cu o zi de acea şedinţă. Am fost de acord în principiu să se dea acea rezervă din economia la fondul de salarii, să fie împărţită în mod corect la toţi salariaţii, urmând ca în luna ianuarie, pe 15 ianuarie, să constituim acel fond de echilibrare din fondul anului 2018. Acum, nu ştiu eu ce au discutat ei cu liderii din linia a doua, ce au promis în teritoriu. Noi nu promitem nimic din ceea ce nu putem să facem”, a declarat Marciuc la Radio Infinit.

Întrebat de ce crede că Pîrvulescu nu recunoaşte că au existat astfel de înţelegeri, Marciuc a spus că: „Nu au fost înţelegeri, au fost discuţii pe care le-am avut la sediul CEO, ne-am înţeles, eu zic că Dan Pîrvulescu a luat o decizie foarte bună ca preşedinte al federaţiei”.

Manu Tomescu nu e FNME

Adrian Marciuc pare deranjat de criticile venite din interiorul FNME la adresa semnării acordului de către Pîrvulescu. Cel mai critic este Manu Tomescu, de la Sindicatul Energia Rovinari, care a spus că: „Nu s-au respectat prevederile dintr-un articol al contractului colectiv de muncă, lucru care a fost în dezavantajul celor mai nedreptăţiţi salariaţi din companie. Iar dacă cei din conducerea federaţiei au altă părere, e la fel de clar că opinia mea este diferită faţă de punctul de vedere al federaţiei, dar mi-o menţin. Eu nu am pretenţia să vorbesc în numele FNME şi niciodată nu mi-am asumat acest merit”.

„Dacă există ceartă într-o federaţie înseamnă că nu au un obiectiv comun”, a comentat Marciuc, care crede că Pîrvulescu ar trebui să îşi impună punctul de vedere, pentru că „Manu Tomescu nu înseamnă FNME”.

Supărarea în cadrul FNME a apărut ca urmare a faptului că această federaţie a semnat pentru renunţarea la art. 153 din actul adiţional la CCM, prin care s-ar fi produs o mică reparaţie salariaţilor discriminaţi în ultimii ani, în sensul că au posturi similare cu colegi din alte cariere, dar sunt plătiţi mult mai rău.

Vizualizări: 2,252

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: