Marciuc, după discuția cu minerii blocaţi: Dacă nu vine Gerea nu vor ieși!

Update: Liderul sindical Adrian Marciuc a stat de vorbă cu minerii blocați în subteran. El a declarat că în mină sunt vreo 70 de persoane și nu vor să renunțe la protest decât dacă stau de vorbă cu directorul Ciurel și ministrul Andrei Gerea. Marciuc s-a declarat îngrijorat de starea unora dintre ei și de condițiile în care stau. "Trebuie să facem ceva, să vină să vorbească cu ei pentru că nu-i mai scoatem de acolo. Trebuie să mergi patru kilometri ca să ajungi la ei, doi dintre ei chiar au probleme de sănătate și i-am rugat să iasă la gura minei că ne trezim cu altele apoi. Dar sunt foarte porniți", a spus Marciuc.  

80 de mineri din toate schimburile sunt blocaţi de ieri sau de azi-noapte în Mina Tehomir, care aparţine de Complexul Energetic Oltenia. Oamenii nu mai vor să negocieze cu directorul Diviziei Miniere, Daniel Antonie, care le-ar fi spus că nu are nicio putere de decizie. Ei cer prezenţa directorului Ciurel şi a ministrului Gerea.

Minerii sunt supăraţi că la 1 iunie vor fi concediaţi cu 1-2 salarii compensatorii, deşi colegii lor au luat şase, iar în vechiul CCM erau prevăzute 16 salarii compensatorii.

Vizualizări: 123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: