Marciuc: Nu l-am propus pe Ruşeţ în comisia de negociere a CCM

Adrian Marciuc, prim-vicepreşedintele Federaţiei „Univers”, dezminte spusele lui Ion Ruşeţ. Marciuc spune că nu l-a propus pe acesta să facă parte din comisia de negociere a noului Contract Colectiv de Muncă (CCM) al salariaţilor CE Oltenia. Afirmaţia lui Ruşeţ a fost criticată dur şi de Constantin Creţan, vicepreşedintele federaţiei.

Ion Ruşeţ, preşedintele executiv al Sindicatului Mine Energie Oltenia (SMEO), a spus la sfârşitul săptămânii trecute că Adrian Marciuc l-a propus să facă parte din comisia de negociere a noului CCM. „Pentru liniştirea domnului Creţan şi a domnului Mitrescu şi a mai multor colegi, domnul Marciuc a făcut o propunere pentru comisia de negociere. Propunerea mă include în această comisie de negociere”, a spus atunci Ion Ruşeţ.

Adrian Marciuc spune că acest lucru nu este adevărat şi că, deocamdată, nu se cunoaşte componenţa comisie de negociere. “Nu. Eu nu pot să propun, deocamdată nici nu ştiu câte locuri sunt în comisia de negociere. Prima dată trebuie să stabilim pe data de 7. Ce normă va fi pentru fiecare sindicat în parte. Deocamdată, ce o să propun când o să propun o să o fac pentru Departamentul Solidaritatea unde sunt 8250 de membri. La SMEO e treaba lor. În forurile lor vor lua decizia. Eu, împreună cu toate sindicatele din Departamentul Solidaritatea o să facem propunerile pentru noi. Nu ştiu de unde ştie domnul Ruşeţ că l-am propus eu. Nu pot eu să-l propun. S-au luat mandate pentru prima întâlnire din data de 7. S-au luat mandate de la federaţie că Marciuc, Căldăruşe şi Nanu Mic vor face parte din prima comisie în care se va stabili norma, numărul de câţi membri va fi comisia, după care se vor lua mandate de la federaţie pentru toată comisia de negociere”, a declarat Adrian Marciuc.

Creţan: Ruşeţ nu are ce căuta prin comisia de negociere

Vicepreşedintele Federaţiei “Univers”, Constantin Creţan, nu a ratat ocazia să-i spună lui Ruşeţ că nu are ce căuta în comisia de negociere. „Marciuc nu putea să propună lucrul ăsta decât cu acordul nostru, al tuturor. Propunerile se fac de către sindicate către federaţie, iar federaţia va forma o comisie. Ruşeţ nu prea are ce căuta prin comisia de negociere, a făcut şi la contractul trecut, unde au făcut jocuri împotriva salariaţilor şi sindicatelor. Şi Marciuc a spus-o, şi eu, că Ruşeţ nu are ce căuta în comisia de negociere. Până la urmă el pe cine reprezintă? L-au dat afară minerii de la Jilţ, s-a refugiat la Rovinari, la sindicatul făcătură SMEO”, a comentat Creţan.       

Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: