Rezilierea contractului cu Coremi lasă 76.000 de gorjeni fără alimente

Coremi, firma care a câştigat licitaţia pentru distribuirea alimentelor de la Uniunea Europeană pentru nevoiaşi, este ameninţată cu rezilierea contractului, dacă astăzi nu livrează 20% din alimente. În Gorj sunt 76.000 de persoane care aşteaptă de zile bune aceste ajutoare. Prefectura Gorj a sesizat la Ministerul Fondurilor Europene faptul că firma Coremi nu şi-a respectat obligaţiile. Coremi este firma care a câştigat şi deszăpezirea în Gorj, dar contractul a fost reziliat pentru că firma lui Nicu Sarcină nu a asigurat utilajele necesare. Firmele omului de afaceri fac obiectul unor ample investigaţii la DIICOT şi Parchetul General.

Beneficiarii acestui sprijin trebuiau să primească pachetele încă de luni, atunci când au fost anunţaţi de autorităţi că pot veni să le ridice. Numai că în loc de alimente au primit un bon de ordine, asta pentru că pachetele nu au ajuns la primării. Societatea Coremi, cea care a câştigat licitaţia pentru alimentele de la UE, nu a dispus de toate produsele şi nu a livrat niciun pachet. Conform contractului, în termen de 15 zile de la semnarea documentului trebuia să furnizeze cel puţin 20% din pachete, iar contractul a fost semnat în 2 decembrie. Astăzi ar fi ultima zi în care ar putea onora contractul. Autorităţile judeţene nu au stat pe gânduri şi au sesizat Ministerul Fondurilor Europene, care este semnatarul contractului, despre faptul că societatea nu a respectat obligaţiile contractuale. „Conform procedurilor am fost obligaţi să înştiinţăm Ministerul Fondurilor Europene tocmai pentru faptul că, în primul rând, dânşii sunt semnatarii contractului, întreaga responsabilitate este a firmei”, a declarat subprefectul de Gorj, Sorin Arjoca, precizând că “Probabil că vor fi sancţionaţi de către autoritatea contractantă, Ministerul Fondurilor Europene, care le-a transmis deja de luni o notificare cu privire la faptul ca nu îşi respectă contractul”.

Societatea Coremi este a omului de afaceri Nicolae Sarcină care a mai rămas anul acesta fără un contract, cel pentru deszăpezirea drumurilor din judeţ, pentru că nu şi-a îndeplinit obligaţiile.

ALIMENTE

Un număr de 151.518  pachete cu alimente ar trebui să ajungă pentru nevoiaşii din judeţul Gorj, fiind câte două pachete pentru fiecare beneficiar. Acestea vor fi distribuite astfel: Târgu Jiu-21.846, Rovinari-3666, Turceni- Motru-6200, Novaci-3222, Bumbeşti Jiu-2796, Târgu Cărbuneşti-3010, Ţicleni-1318. Fiecare pachet conţine făină, conserve, ulei, zahăr şi are în jur de 14 kg.     

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: