Marcoci, zburat din MAI

“Alexandru Marcoci se eliberează din funcţia de secretar de stat la Ministerul Afacerilor Interne”, este decizia premierului Marcel Ciolacu, publicată pe 29 iunie în Monitorul Oficial.

Marcoci a fost numit în funcție cu susținerea fostului ministru al Energiei, Virgil Popescu, cel care l-a impus și în fruntea Consiliului de Supraveghere de la Complexul Energetic Oltenia.

În MAI, liberalul Alexandru Marcoci a răspuns de relațiile internaționale, inclusiv de aderarea României la spațiul Schengen, deși nu avea experiență în domeniu.

Fost vânzător de medicamente, printre altele, Alexandru Marcoci a fost plasat de ministrul Virgil Popescu în Consiliul de Administrație al Engie România și președinte al Consiliului de Supraveghere (CS) al Complexului Energetic Oltenia. Pentru o perioadă de câteva luni a fost în conflict de interese pentru că a deținut simultan două funcții de conducere la două societăți concurente.

Mai mult, a fost timp de doi ani în incompatibilitate pentru că a deținut simultan funcțiile de membru și președinte al Consiliului de Supraveghere al CEO și cea de consilier județean în Mehedinți.

Politica l-a scos din foame

Conform ultimei declarații de avere, depusă în ianuarie 2023, Alexandru Marcoci a declarat la capitolul „venituri” indemnizația de la CJ Mehedinți în cuantum de 12.757 lei, 123.180 lei de la Complexul Energetic Oltenia, 87.507 lei de la firma Gencad Geotehnics, plus 7.282 lei de la Ministerul Afacerilor Interne. Astfel veniturile cumulate ale lui Alexandru Marcoci au ajuns la peste 230.000 de lei în anul 2022, echivalentul a 47.000 de euro. De zeci de ori mai mult față de cât a câștigat în anul 2018, când trăia din indemnizația de consilier județean.

Vizualizări: 3,454

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: