Mare inaugurare pe insuliţa de pe Jiu

Lucrările de amenajare a parcurilor de agrement de pe Insuliţă sunt pe ultima sută de metri. Reprezentanţii Primăriei Târgu Jiu spun că obiectivele vor fi inaugurate în mai puţin de două săptămâni. În momentul de faţă se plantează arbori şi se fac ultimele retuşuri la baza sportivă. Aici au fost deja amplasate aparate de fitness şi piste pentru role. Pentru a împiedica vandalizarea acestora municipalitatea a instituit un post de pază permanent.

Parcurile de agrement de pe Insuliţa Jiului vor fi inaugurate peste aproximativ două săptămâni. Reprezentanţii municipalităţii spun că obiectivele puteau fi finalizate chiar în aceste zile în condiţiile în care ploile nu împiedicau desfăşurarea lucrărilor. În momentul de faţă, se plantează materialul dendrologic, o suprafaţă de aproximativ 16.000 de mp urmând să fie ocupată de spaţii verzi. “Pe lângă gardul viu, în aceste zile vor fi plantaţi zeci de puieţi de tei, merişori şi ienupăr, 8000 de plante bienale, 400 de trandafiri şi gazon pe o suprafaţă de 14.500 mp. Parcul se întinde pe o suprafaţă de 22. 000 mp, dintre care circa 16.000 mp vor fi ocupaţi de spaţii verzi, iar 6000 mp vor fi destinaţi aleilor pietonale”, a declarat Raul Chiriac, şeful Serviciului de Investiţii din cadrul Primăriei Târgu Jiu. Vor exista locuri de joacă, două fântâni arteziene şi toalete ecologice. Întreaga suprafaţă a parcului va fi înconjurată de balustrade.

PAZĂ

Concomitent cu amenajarea parcului de agrement sunt efectuate lucrări şi în partea de nord a Insuliţei. Aici va deveni funcţională o bază sportivă cu panouri pentru căţărat şi piste pentru role şi biciclete. De asemenea, a fost amenajat şi un spaţiu pentru practicarea gimnasticii în aer liber, unde s-au  amplasat deja aparatele de fitness. Pentru ca acestea să nu fie vandalizate, primăria a instituit un post de pază permanent.

Vizualizări: 157

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: