Se întoarce din Italia să câștige primăria Baia de Fier

Gheorghe Caralicea, candidatul PP-DD la primăria Baia de Fier, s-a întors din Italia pentru a câștiga funcția de primar. Deși trăiește de 15 ani într-o lume mult mai civilizată, Caralicea este dispus să renunțe la viața dusă printre străini pentru a schimba comuna natală Baia de Fier. Bărbatul a plecat în străinătate încă de pe vremea când granița se trecea foarte greu, a muncit la câmp și în construcții dar a reușit apoi să-și aducă aproape și soția și cei doi copii. Acum, vrea să se reîntoarcă printre oamenii lui dar condițiile de trai l-au nemulțumit și vrea să aducă o schimbare comunei.

Gheorghe Caralicea a plecat în Italia în 1999 îndrăznind să-și lase în urmă, pentru o vreme, chiar şi familia pentru a căuta o viață mai bună. A trăit ilegal în Italia mai mulți ani, a fost marginalizat și a încercat cele mai umile munci. Deși lăsase în urmă o soție și doi copii, nu s-a gândit nicio clipă să renunțe la visul lui de a le oferi un trai mai bun. ”Sunt orfan de tată de la trei ani, mi-am început copilăria și adolescența muncind la câmp pentru oamenii din sat. Voiam să o ajut pe mama care era și bolnavă apoi în 99 am plecat în Italia. Aveam 33 de ani, eram însurat și aveam deja doi copii. Am fost pionierul celor care au plecat în urma mea în Italia. A fost greu, nu aveam acte, nu cunoșteam limba, am muncit la câmp ani la rând. Apoi mi-am adus și familia”, a mărturisit Gheorghe Caralicea, candidat PP-DD la Baia de Fier.

Copiii vor acasă

Cei doi copii ai săi vor să se întoarcă cu orice preț acasă, la prieteni, la rude, asta chiar dacă și-au terminat studiile acolo și sunt deja integrați în comunitatea italiană. ”Fata are 18 ani iar băiatul are 16 ani. Fata vrea cel mai mult să ne întoarcem acasă, e legată ca și mine de meleagurile natale, are prieteni aici pentru că am venit de fiecare dată în vacanțe, de sărbători. Acum e bine acolo, avem acte toți, și eu și soția suntem angajați cu contracte pe perioadă nedeterminată dar sunt dispus să mă întorc acasă dacă voi câștiga funcția de primar”, a precizat Caralicea.

Tot străinătatea l-a făcut să-și descopere una dintre cele mai mari pasiuni, mașinile. În Italia, Gheorghe Caralicea este conducător auto și este mândru de meseria sa de pe urma căreia a reușit să cutreiere toată Europa. În timpul liber preferă să joace table cu prietenii și să transmită italienilor câteva din tradițiile și obiceiurile din Baia de Fier. De altfel, candidatul are un mare respect pentru singurul părinte care i-a mai rămas în viață. ”Mama trăiește și este cea care are grijă de casă. Am avut noroc să o mai am după cât a suferit, a pierdut doi soți și o fată. I-a fost foarte greu, s-a îmbolnăvit dar am avut grijă de ea,, a spus Gheorghe Caralicea.

Vizualizări: 227

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: