Peste o mie de vizitatori nocturni la muzeele din Gorj

Noaptea Muzeelor a adus un record de vizitatori la Muzeul Judeţean Gorj. Peste 1000 de persoane au trecut pragul Muzeului de Artă, Muzeului de Istorie şi al Muzeului Arhitecturii Populare de la Curtişoara sâmbătă, când porţile acestor instituţii de cultură au fost deschise până noaptea târziu. Vizitatorii au fost mulţumiţi de expoziţiile prezentate şi nu au ezitat să se fotografieze cu personajele îndrăgite. Cei mai mulţi au fost atraşi de figurile de ceară de la Muzeul de Artă, figuri aduse din Rusia.

Peste 1000 de vizitatori iubitori de cultură au trecut pragul muzeelor din Târgu Jiu şi Curtişoara sâmbătă, când la nivel naţional a avut loc Noaptea Muzeelor. Directorul instituţiei, Dumitru Hortopan, spune că în acest an s-a înregistrat un record de vizitatori, numărul acestora fiind dublu faţă de anul precedent. Intrarea în aceste instituţii de cultură a fost gratuită. Organizatorii au avut parte şi de evenimente inedite. „Am avut peste 1000 de vizitatori, dublu faţă de anul trecut. Am ţinut uşile deschise până la ora 1.00. Am avut parte şi de o mireasă furată, care a fost adusă la Muzeul de Istorie. A fost o reuşită şi sperăm ca anul viitor să depăşim peste 2000 de vizitatori. Oamenii au fost încântaţi că au primit materiale promoţionale. Pentru unii dintre vizitatori a fost pentru prima dată când au venit la muzeu, alţii au fost şi în anii trecuţi”, menţionează Dumitru Hortopan. Muzeul s-a adresat tuturor gusturilor, atrăgând copii, tineri, adulţi şi vârstnici. Chiar şi grupuri de străini din Italia sau Franţa au trecut pragul instituţiei de cultură pentru a admira expoziţii şi pentru a asculta muzică.

De asemenea, la Muzeul de Istorie, pe lângă expoziţia de bază a mai putut fi admirată şi expoziţia de pictură a lui Vasile Pintea, vernisată zilele trecute, precum şi lucrările lui Marc Chagall. În paralel cu expoziţia de bază au rulat şi imagini referitoare la Şcoala de ceramică din Târgu Jiu.

Harry Potter, vedeta serii

Au fost şi grupuri care au mers la Muzeul Arhitecturii Populare Curtişoara, însă se pare că cei mai mulţi au fost atraşi de figurile de ceară expuse la Muzeul de Artă, ce au fost aduse la Târgu Jiu tocmai din Rusia. Gorjenii au admirat şi s-au fotografiat cu personaje cunoscute din mitologie, ştiinţă, artă, filosofie sau desene animate, cum ar fi Harry Potter sau Shrek, William Shakespeare, Leonardo Da Vinci sau Gioconda. „Noaptea Muzeelor, eveniment la care au participat peste 100 de muzee la nivel naţional este o şansă de promovare a muzeelor în viaţa comunităţii. Cred că la Muzeul de Artă au venit peste 600 de vizitatori în acest an. Aici a fost vizitată expoziţia figurilor de ceară, iar în paralel o parte din Muzeul de Artă s-a adresat iubitorilor de artă”, spune Albinel Firescu. Aici au mai putut fi admirate icoane vechi, unele purtând semnătura lui  Iosif Keber, picturile semnate de Corneliu Baba, Alexandru Ciucurencu sau Vasile Blendea.

Vizualizări: 155

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: