Doi investitori din Ungaria vor să facă sere şi fabrică de cosmetice la Motru

Peste 300 de locuri de muncă vor putea fi create la Motru grație unor afaceri ce vor fi deschise de doi investitori din Ungaria. Aceștia au fost prezenți la finalul săptămânii trecute în acest oraș, unde le-au prezentat planurile de afaceri, printre care se numără o crescătorie de porci, sere, o fabrică de cosmetice. De asemenea, va fi înființată și o linie de produse din plante. Cei doi investitori au fost prezenți la Motru prin intermediul omului de afaceri Aurel Slapciu.

Municipiul Motru are perspective în ceea ce privește crearea locurilor de muncă. Cei care vor să investească în acest oraș și să dea oamenilor de lucru sunt doi oameni de afaceri din Ungaria, care vor să pună bazele unei făbricuțe, să deschidă o crescătorie de porci de rasă și să realizeze sere și solarii. Nu în ultimul rând, cei doi au în plan înființarea unei linii de produse din plante şi o linie de cosmetice. Cel care a avut inițiativa de a-i aduce în Motru pe cei doi investitori este omul de afaceri Aurel Slapciu. Acesta este şi candidat al PP-DD la pe lista de consilieri ai Consiliului Judeţean Gorj. ”Vrem ca această tehnologie să fie în orașul Motru sau pe lângă orașul Motru, asta depinde de autoritățile locale, unde vom primi un spaţiu să construim o făbricuță. Gama este până la 180 de produse. Pentru sere şi această făbricuţă sunt costuri foarte mici. Utilajele pentru această făbricuță costă 35.000 euro, mai puţin decât un sens giratoriu”, spune omul de afaceri Aurel Slapciu. Ilie Petrescu, candidatul la primărie, crede că în acest fel se vor crea peste 300 de locuri de muncă. ”Oraşul Motru are nevoie de locuri de muncă având în vedere situația creată de industria minieră. Am adus două persoane care sunt foarte importante din punct de vedere al tehnologiei pe care o vor aduce în  Motru şi ca pilon pentru dezvoltarea locurilor de muncă”, susţine Ilie Petrescu.

Motrenii, încrezători

Cei mai fericiţi de această inițiativă sunt motrenii, care speră ca în acest mod să își găsească un loc de muncă. ”Am o părere foarte bună. Locurile de muncă ar trebui să fie pentru oraşul Motru, toată producția și tot ceea ce este realizat din toate serele. Tot ceea ce se face în Motru este foarte bine”, este de părere o motreancă. Majoritatea tinerilor au părăsit oraşul pentru că nu au avut unde să muncească, iar dacă li s-ar oferi această oportunitate acest lucru nu s-ar mai produce. ”Este nevoie de locuri de muncă în Motru pentru că aici sunt foarte mulți tineri și copii noștri nu au unde să lucreze. Pleacă afară peste hotare și nu știm dacă mai vin acasă. După ceea ce s-a discutat aici am stat și m-am gândit la anii pe care i-am pierdut. Sunt convins că la Motru se pot realiza aceste crescătorii și sere”, menționează un părinte.

Vizualizări: 208

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: