Marin Condescu îl va susţine pe Gică Popescu la şefia FRF

Membrii Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Fotbal au decis ieri să programeze cu trei luni mai devreme alegerile pentru preşedinţia federaţie.  Astfel, Adunarea Generală Ordinară a FRF, în cadrul căreia se vor organiza alegeri pentru desemnarea preşedintelui, va avea loc la data de 25 ianuarie 2010. De asemenea, în cadrul şedinţei Comitetului Executiv de ieri au fost prezentate şi documentele care vor fi supuse dezbaterii şi aprobării Adunării Generale a FRF din data de 25 ianuarie. Preşedintele clubului Pandurii, Marin Condescu, spune că îl va susţine la viitoarele alegeri pe Gică Popescu, dacă acesta va mai candida.

Convocarea Adunării Generale Ordinare a FRF va avea loc pe data de 25 ianuarie 2010, ora 11.00, la Casa Fotbalului, sala «Nicolae Dobrin». Membrii Comitetului Executiv au anunţat ieri că s-a luat această măsură din două considerente. „Pe de o parte, în ziua de 7 februarie 2010, va avea loc tragerea la sorţi a grupelor de calificare la EURO 2012. În condiţiile în care calificarea la turneul final nu va trebui ratată, preşedintele FRF, care va fi ales în 25 ianuarie 2010, va trebui să aibă timp să alcătuiască, împreună cu echipa sa şi cu staff-ul tehnic al echipei naţionale, programul şi strategia în perspectiva preliminariilor, astfel încât obiectivul calificării să fie îndeplinit. Pe de altă parte, tot în prima jumătate a anului 2010, vor trebui constituite Comitetele Locale de Organizare atât pentru turneul final al Campionatului European de juniori Under 19, ediţia 2011, cât şi pentru finala Ligii Europa 2012, Comitete din care vor face parte atât oficiali ai FRF, cât şi reprezentanţi ai tuturor autorităţilor locale şi naţionale implicate în organizarea celor două evenimente care vor fi găzduite de Bucureşti", a anunţat ieri site-ul oficial al FRF. Imediat după anunţarea acestei măsuri au apărut voci care au condamnat această măsură, un viitor candidat, Constantin Iacov, catalogând-o ca abuzivă şi considerând că s-a ajuns aici pentru ca eventualii contracandidaţi ai lui Mircea Sandu să nu mai aibă timp pentru campanie. Un alt potenţial candidat, care nu şi-a anunţat însă public candidatura, Gică Popescu, s-a abţinut de la comentarii precizând că îşi va face cunoscută poziţia după sărbători.

Condescu nu participă pentru că este suspendat

Cunoscut ca un opozant al lui Mircea Sandu, mai ales în ultimul an, preşedintele clubului Pandurii, Marin Condescu a precizat că nu poate reprezenta clubul la alegeri fiind în stare de suspendare, apreciind că măsura este una responsabilă din partea lui Mircea Sandu: „Nu voi fi prezent acolo la alegeri pentru că sunt în stare de suspendare dar va fi prezent cineva din partea clubului. Din punctul meu de vedere este o măsură responsabilă din partea preşedintelui Mircea Sandu care vrea să predea federaţia la început de an să nu mai aştepte până în aprilie când erau programate alegerile. Cred că are nevoie acum de linişte şi să se îngrijească de sănătate. În rest îi doresc să-i dea Dumnezeu sănătate şi îi urez La mulţi ani şi toate cele bune cu ocazia sărbătorilor de iarnă!”

Oficialul clubului Pandurii a exprimat şi opţiunea clubului gorjean, aceasta fiind pentru Gică Popescu, în cazul în care acesta va candida: „Eu am fost întrebat dacă Gică Popescu îşi va anunţa candidatura în data de 6 - 7 ianuarie ce voi face şi am spus că-l voi susţine întru totul, dar fără să am informaţii că el chiar îşi va anunţa candidatura. Dar e clar că dacă o va face va avea susţinerea mea”.

Condescu consideră că Mircea Sandu nu mai este avantajat la alegerile din acest an, chiar dacă a mai încercat să ia unele măsuri populiste: „Nu mai este nimic în avantajul dânsului. Am văzut multe măsuri cu caracter populist, unele pentru preşedinţii AJF-urilor. Acestea nu mai merg, trebuie să existe un proiect pe termen lung. Am informaţii din lumea fotbalului că nu sunt singurul la nivelul primei ligi care vrea ca fotbalul românesc să se conducă după principii bine stabilite, care nu se schimbă după dorinţa unuia sau altuia pentru că toţi contribuim egal".

Vizualizări: 108

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: