FIFA recomandă prelungirea contractelor fotbaliştilor până se încheie sezonul

FIFA recomandă ca jucătorii să rămână la cluburi până se va termina sezonul, chiar dacă le expiră contractele în mai sau iunie. Ştiut fiind că majoritatea contractelor sunt făcute până la 30 iunie, forul mondial le recomandă cluburilor să nu se grăbească  la  rezilieri de contracte.

FIFA discută, în aceste zile, măsuri de importanță capitală pentru gestionarea crizei ivite pe neașteptate, odată cu pandemia de COVID-19 și cu suspendarea campionatelor în întreaga lume. Printre cele mai importante schimbări preconizate se numără deschiderea unei perioade permanente de transferuri de 7 luni, dar și prelungirea până la încheierea sezonului competițional a contractelor care expiră la sfârșitul lunii mai sau începutul lunii iunie. FIFA nu poate impune, dar dă “linii directoare” ca jucătorii să-și prelungească până la sfârșitul campionatelor contractele scadente în mai sau iunie

În mod tradițional, competițiile interne se termină până în iunie, atunci când se declară închis și sezonul. Dar acum, e posibil să vedem campionate în desfășurare chiar la începutul lunii august, iar echipele se vor confrunta cu situația de a nu mai avea la dispoziție numeroși jucători ieșiți de sub contract.

FIFA nu poate interveni peste contractele dintre părți și legislația muncii din diversele țări, dar a luat decizia de a susține cu recomandări ferme și linii directoare ca, de fiecare dată când un sezon va fi nevoie să fie prelungit, contractele și împrumuturile jucătorilor să fie, de asemenea, prelungite. FIFA le cere federațiilor, ligilor și sindicatelor jucătorilor să găsească soluțiile care trebuie să fie găsite în conformitate cu legislația muncii locală, dar linia directoare va fi: contractele să se prelungească atât cât e nevoie, până la sfârșitul competițiilor.

Grupul de lucru constituit pentru a discuta despre reglementările privind contractele și transferurile cuprinde șefi ai fotbalului mondial la cel mai înalt nivel, între care o delegație a FIFA condusă de vicepreședintele Victor Montagliani,  reprezentanți ai confederațiilor, ai federațiilor naționale, ai sindicatului fotbaliștilor (FIFPro), ai Asociației Mondiale a Ligilor Profesioniste de Fotbal (WLF) și ai Asociației Cluburilor Europene (ECA).

Vizualizări: 343

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: