UEFA ameninţă Belgia cu excluderea din cupele europene

UEFA a transmis un avertisment Belgiei, care vrea să suspende definitiv ProLeague  şi să încheie campionatul în formatul de la momentul suspendării competiţiilor. Şefii fotbalului european le spun tuturor celor care plănuiesc să-i imite pe belgieni că nu vor putea participa sezonul viitor în cupele  europene.

După ce Consiliul Executiv al ligii belgiene a decis joi ca FC Bruges să primească titlul, iar campionatul să se suspende definitiv,  ținând cont de actualul clasament din Belgia, hotărâre care trebuie ratificată de Adunarea Generală, pe 15 aprilie, UEFA a reacționat extrem de dur.

Oficialii de la Nyon  au ameninţat că, dacă Belgia pune capăt întrecerii interne acum, le va interzice cluburilor belgiene să participe în ediția următoare a cupelor europene.

Forul de la Nyon, care a amânat toate meciurile selecționatelor, și oficiale, și amicale, mai ales CE 2020, decalând și fazele finale de Champions League și Europa League pentru a permite competițiilor interne să se încheie pe teren (care au acum ca dată limită 3 august), a dat un comunicat vehement în acest sens. „Cum participarea în cupele europene e determinată de rezultatele sportive la sfârșitul unei competiții interne complete, orice abandon prematur ar putea naște îndoieli. UEFA își rezervă dreptul de a alege ce echipe vor fi admise în întrecerile continentale pentru sezonul 2020-2021", a spus preşedintele UEFA,  Aleksander Ceferin, pentru cotidianul flamand Het Nieuwsblad

Vizualizări: 1,207

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: