Marius Şumudică, dat afară de turcii de la Gaziantep

Marius Șumudică a fost înlăturat duminică de pe banca formaţiei turce Gaziantep FK, după un schimb de declarații cu conducerea clubului. Imediat după înfrângerea cu Sivasspor, scor 1-2, din cea de- a 18-a etapă din Turcia, antrenorul român a fost demis.

Negocierile dintre Marius Șumudică și Mehmet Büyükekşi, președintele lui Gaziantep, au provocat un adevărat scandal în Turcia. Fiecare a venit cu propria variantă, acuzându-se public, printre altele antrenorul român fiind numit ţigan. Duminică însă conflictul a luat sfârșit după ce clubul turc a anunțat oficial despărțirea de Șumudică.

”Drumurile noastre s-au despărțit. Marius Șumudică a antrenat aproximativ un an și jumătate la Gaziantep. Ne exprimăm recunoștința sinceră față de Șumudică și întregul său staff pentru contribuția adusă echipei noastre în timpul serviciului. Le urăm succes în următoarea aventură”, a anunțat Gaziantep FK, într-un comunicat publicat duminică.

Decizia ar putea avea rădăcini mai sus de sport. Astfel, guvernatorul provinciei Gaziantep, Davut Gul, a făcut o declarație care lasă loc de interpretări, imediat după ce antrenorul român s-a despărțit de club.

”Nimeni nu e mai mare ca Gaziantep! Scopul principal al tuturor instituțiilor și organizațiilor este să crească brandul Gaziantep în beneficiul cetățenilor noștri”, a transmis Gul, într-un comunicat.

Şumudică a precizat însă că despărţirea a fost de comun acord. „Ce să se întâmple? Ne-am despărțit de comun acord. Mâine voi încheia cu Gaziantep și o să vorbim. După ce termin aici mă întorc în țară, vin și vorbim. Sunt ușurat”, a declarat Șumudică la emisiunea „DigiSport Special”.

Antrenorul român nu va sta prea mult pe bară. Are o ofertă importantă din Arabia Saudită, de la Al Shabab.

Vizualizări: 1,414

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: