Primarul Drăgușin a pierdut procesul cu ANI la Craiova

În plin scandal în PSD Gorj cu privire la efectele pe care le poate avea o decizie sau alta a instanțelor de judecată asupra candidaților partidului, încă un primar al filialei a pierdut bătălia cu Agenția Națională de Integritate.

Edilul de la Crușeț rămâne incompatibil, decizia nefiind definitivă, după ce Curtea de Apel Craiova i-a respins contestația la raportul din 2013 al inspectorilor de integritate prin care era declarat incompatibil. „Constată perimată contestaţia împotriva raportului de evaluare ANI nr.58404/G/II/11.12.2013. Cu recurs în 5 zile de la pronunţare”, a stabilit instanța.
Inițial, procesul lui Viorel Drăgușin a început la Tribunalul Gorj, dar instanța de la Târgu Jiu și-a declinat competența, dosarul ajungând ulterior la Craiova, situații similare fiind și pentru alți primari din județ. Viorel Drăgușin, primar cu mai multe mandate, aflat în fruntea comunei după 1989, riscă să aibă probleme cu actualul mandat dacă nu va avea câștig de cauză la instanța supremă. El va contesta, cel mai probabil, sentința din Bănie, iar procesul se va muta la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde poate dura și doi ani, termenele fiind mai lungi. Inspectorii de integritate au constatat că în mandatele anterioare primarul a încălcat legea incompatibilității aleșilor locali. Astfel, el a fost „comerciant persoană fizică (DRĂGUȘIN T. VIOREL P.F.), în perioada 20 iunie 2008 – 11 mai 2010”, dar și „persoană fizică autorizată (DRĂGUȘIN VIOREL P.F.A.), în perioada 20 iunie 2008 – 25 iulie 2013”. În plus, Drăgușin a mai fost și „reprezentant al comunei în cadrul A.G.A. a S.C. SALUBRIS GILORT S.R.L. (23 noiembrie 2010 – 30 septembrie 2013)”, funcție pe care au mai avut-o și alți primari din comune învecinate Crușețului și care, la rândul lor, au propriile probleme în instanțele de judecată cu Agenția Națională de Integritate.

Vizualizări: 644

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: