Puşcărie cu executare pentru mincinoasele din cazul Mornea!

Gorjeanul din Bărbătești care a stat 9 zile în arest preventiv în baza unor minciuni debitate împotriva sa de două consătene care îl acuzau de crimă poate să răsufle, în sfârșit, ușurat. Ambele femei au primit joi condamnări cu executare.

Cele două vor face puşcărie pentru minciunile pe care le-au debitat la adresa lui Mornea în urmă cu trei ani, minciuni care pentru anchetatori au constituit probe timp de câteva zile. Probele au dus la încarcerarea lui Constantin Mornea, ulterior dovedindu-se că acesta a stat pe nedrept în spatele gratiilor. Cele care au mințit sunt cele care îi vor lua acestuia locul în spatele gratiilor, Curtea de Apel Craiova fiind cea care le-a condamnat ieri cu executare.
„Condamnă inculpata Safta Carmen la pedeapsa de 3 ani închisoare. (…) Condamnă inculpata la pedeapsa de 2 ani și 6 luni închisoare. (…) Contopeşte pedepsele stabilite în pedeapsa cea mai mare de 3 ani închisoare, la care adaugă un spor de o treime din cea de-a doua pedeapsă, rezultând pedeapsa de executat de 3 ani și 10 luni închisoare în regim de detenţie . Înlătura dispoziţiile art. 91 si armatoarele Cp si dispune executarea pedepsei rezultante de 3 ani si 10 luni închisoare in regim de detenţie. (…) Condamnă inculpata Gheorghe Mariana la pedeapsa de 3 ani închisoare. Înlătură dispoziţiile art. 91 și urm Cp și dispune executarea pedepsei de 3 ani închisoare în regim de detenţie”, au stabilit judecătorii craioveni.
Verdictul lor vine după ce Judecătoria Târgu Cărbunești dispusese condamnarea cu suspendare a celor două mincinoase, procurorii contestând sentința și cerând pedepse mai aspre, lucru pe care l-au și obținut în cele din urmă. Singurul care nu mai are nimic de câștigat prin „dreptatea” pe care a făcut-o Justiția este Constantin Mornea. El a fost părăsit de toți cei dragi, între timp anchetatorii nereușind să clarifice împrejurările în care a murit vecinul său. Bărbatul a fost, cel mai probabil, victima unui accident rutier, șoferul nefiind depistat până în prezent.

Galerie foto


Vizualizări: 2,979

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: