Zi cu emoții pentru primarul Bucurescu. Ar putea rămâne fără mandat!

Primarul comunei Slivilești, Sorin Bucurescu, și-ar putea pierde joi mandatul de primar dacă este condamnat în dosarul în care este judecat alături de omul de afaceri din Motru, Mihai Râmescu. Curtea de Apel Craiova urmează să dea sentința definitivă în dosarul în care primarul din Slivilești este judecat.

Procesul, aflat de mulți ani pe rolul instanțelor de judecată, l-ar putea lăsa pe primar fără serviciu. Interesant este că primarul Bucurescu a declarat miercuri că știe deja sentința și se pregătește să renunțe să primărie. Zice că toți inculpații din dosar ar primi pedepse cu suspendare. ”Ziua de joi este o zi grea și neagră. Știu clar, problema este cu suspendare, nu știu cum s-a luat această decizie. Toată lumea din dosar va lua cu suspendare, e clar, păi eu pe ce pământ trăiesc. Asta este, nu mai pot să fiu primar, asta este legea”, a declara primarul din Slivilești, Sorin Bucurescu.
Edilul mai spune că, indiferent dacă va rămâne sau nu primar, va continua să lupte pentru refacerea drumului spre Motru. ”Voi pierde mandatul de primar, dar în continuare pentru localitatea Slivilești o să mă zbat să se refacă drumul către Motru. Primar sau neprimar, voi sta la ușa președintelui Consiliului Județean să facă tot ce poate pentru a mă sprijin să refac drumul către Motru. Decizia din dosar este luată, asta este”, a spus primarul din Slivilești, Sorin Bucurescu.
Social democratul este acuzat că ar fi eliberat o autorizație de demolare pentru o clădire care nu avea, de fapt, autorizația de construcție și care, legal, nu exista. Alături de el mai este judecată o angajată a Primăriei Slivilești, dar și soția lui Mihai Rămescu, în acest dosar toți cei patru inculpați fiind reținuți pentru câte 24 de ore de procurorul de caz. Cei doi soți sunt acuzați că ar fi primit de la fosta Societate Națională a Lignitului Oltenia despăgubiri de 680.000 de lei pentru o construcție pe care au ridicat-o doar după ce au aflat că zona Știucani urma să fie afectată de lucrările miniere.

Vizualizări: 2,309

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: