Mornea, mulțumit de condamnarea mincinoaselor care l-au băgat după gratii!

Gorjeanul din satul Socu, comuna Bărbătești, care a fost arestat preventiv 9 zile pentru o crimă care nu a existat se declară mulțumit de faptul că, în sfârșit, judecătorii s-au convins de minciunile care au dus la încarcerarea sa pe nedrept. Săptămâna trecută două vecine de-ale lui Constantin Mornea au primit pedepse cu condamnare, decise de Curtea de Apel Craiova, după ce susținuseră că el l-ar fi omorât pe soțul uneia dintre ele.

Ulterior s-a dovedit că mortul își pierduse viața în urma unui accident rutier rămas și în ziua de azi cu autor necunoscut. „Eu mi-am pierdut totul în acest timp, iar ele au stat bine mersi în libertate. Averea am cheltuit-o pe avocați ca să dovedesc nevinovăția mea, familia și oamenii din sat m-au părăsit pentru că eram un criminal, iar niște anchetatori s-au uitat în gura a două mincinoase ca să mă acuze pe mine de crimă. Eu cred că dacă bețivancele astea două veneau la dumneavoastră la redacție și vă spuneau minciunile pe care le-au îndrugat la polițiști nu cred că cineva scria vreun articol după tâmpeniile lor. În cazul meu s-au găsit inclusiv procurori care să ceartă arestarea mea. Din păcate iată că a trebuit să vină Curtea de Apel Craiova și să le trimită acolo unde era locul pentru că la noi, la Judecătoria Târgu Cărbunești, judecătorii nu au considerat grave faptele lor și le dăduseră pedepse cu suspendare, așa cum bine știți. Adică eu, nevinovat, am stat în pușcărie, iar ele mincinoase – s-au plimbat libere prin sat în toată această perioadă, fără să aibă vreo problemă”, afirmă Mornea.
Femeile condamnate la 3 ani și 10 luni de pușcărie, respectiv, 3 ani, sunt Carmen Safta și Mariana Gheorghe. Cea din urmă a fost prinsă vineri de polițiști și introdusă în spatele gratiilor, în timp ce Safta era fugită de la domiciliu, urmând să fie identificată și arestată în baza mandatului emis pe numele său. În decembrie 2014 soțul acesteia a fost găsit mort pe mijlocul drumului, în satul Socu, inițial polițiștii apreciind că este vorba despre un accident rutier mortal, cu fuga șoferului de la fața locului. După înmormântarea victimei, Safta a venit la Poliție și a spus că Mornea l-ar fi omorât, de fapt, pe acesta, întrucât între ei era o relație amoroasă. Constantin Mornea a explicat atunci că s-a implicat în organizarea pomenii pentru decedat întrucât a vrut să facă un bine familiei îndurerate. El a menționat că a cerut ca soția răposatului să nu mai primească țuică și vin până după pomană pentru a evita un eventual scandal făcut de aceasta. Bărbatul s-a ales apoi cu acuzații care au dus la încarcerarea sa pe nedrept timp de 9 zile. Ulterior, Mornea a dat statul în judecată și a cerut daune, dar nu a primit nici un leu despăgubire pentru tot ceea ce i s-a întâmplat, singura lui satisfacția fiind sentința de condamnare la închisoare a celor două femei care au mințit în privința sa.

Vizualizări: 548

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: