Mărturia unui gorjean prezent la proteste: Îşi distrugeau propriul popor fără milă

Mitingul din 10 august pe care românii din străinătate l-au organizat în Capitală, în semn de protest împotriva actualei puteri, va rămâne în istorie prin violenţa de care au dat dovadă huliganii infiltraţi în rândul protestatarilor paşnici, dar şi prin replica la fel de violentă şi parcă aşteptată în acest sens de către jandarmi. În mijlocul celor două tabere a fost prins, la fel ca mulţi alţii, şi Alin Stănescu, gorjeanul care de 10 ani munceşte la Milano şi care miercurea trecută a încercat să demonstreze la Târgu Jiu că „Gorjul nu e roşu”.

Vineri dimineaţa, doar câţiva oameni din Târgu Jiu l-au însoţit pe Stănescu în deplasarea spre Bucureşti. În timpul protestului, gorjeanul a fost prins în mijlocul evenimentelor, pe contul său de Facebook acesta povestind a doua zi experienţele şocante de care a avut parte, la fel ca toţi cei care veniseră în piaţă pentru a protesta paşnic. „Nu reuşesc să descriu senzaţia aceea când, târându-mă pe jos să scap de jeturile de soluţie care îmi ardeau plămânii, ochii şi pielea, vedeam în jurul meu mame care încercau să îşi apere cu propriul corp copiii care se zvârcoleau sub jetul de apă îmbibat cu substanţe toxice. Sau femei în vârstă care încercau să scape de hainele care le ardeau corpul”, aşa îşi începe mărturisirea gorjeanul.

Momentul cel mai terifiant a fost când, încercând să se îndepărteze de tunurile de apă, s-a împiedicat de trupul unei tinere care zăcea inconştientă la pământ. „Peste corpul imobil al fetei cădeau şuvoaie din lichidul criminal. S-a apropiat un bărbat care a început să urle la mine disperat să chem salvarea, căci telefonul lui nu mai funcţiona. I-am spus că nu văd nimic, să sune el. Am încercat să deblochez telefonul, dar era plin de apă şi nu am reuşit. Atunci am început să urlu în portavoce să vină o ambulanţă”, mai povesteşte Alin Stănescu, despre seara de vineri. „Când m-am îndepărtat de acolo, am stat mai mult de 20 de minute să îmi recapăt vederea şi respiraţia. Eram disperat, dar când am văzut mii de femei şi copiii care încercau să scape, ca şi mine, de gazele şi apa care îi ardeau, disperarea mea s-a transformat în ură şi dispreţ. Ură faţă de nişte persoane care îşi distrugeau propriul popor fără milă”, spune Stănescu, care a participat şi la protestul de sâmbătă seara, când, în lipsa huliganilor, nu au mai fost înregistrate violenţe.

Gorjeanul este implicat şi în campania de strângere de semnături intitulată „Fără penali în funcţii publice”.

Vizualizări: 1,993

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: