Masca romană din Gorj a ajuns pe un celebru canal dedicat istoriei

Canalul TV History a prezentat pe pagina de Facebook descoperirea uluitoare făcută în Gorj, în localitatea Albeni, unde a fost găsită o mască romană, purtată la festivități, care este foarte rară.


„O mască rară, folosită de soldați pe vremea romanilor la exerciții de luptă sau parade, a fost descoperită de un arheolog amator, pe un câmp. O mască rară, folosită de soldați pe vremea romanilor la exerciții de luptă sau parade, a fost descoperită de un arheolog amator, pe un câmp din Gorj.
Masca este deja catalogată drept un obiect de tezaur, fiind prima astfel de piesa descoperită în țara noastră. Obiectul a fost găsit la 40 de kilometri distanță de Castrul Roman, din Bumbești-Jiu.

Descoperirea a fost făcută de un arheolog amator, cu ajutorul unui detector de metale. Experții datează masca între secolele al II-lea și al III-lea d.Hr. Aceasta este relativ intactă, dar s-a corodat din cauza conținutului ridicat de fier și a expunerii la oxigen și apă din sol“, se arată în postarea făcută de canalul History.
Masca va fi supusă unui proces de restaurare, după care va fi clasată și expusă în expoziția permanentă a Muzeului Județean Gorj.

Vizualizări: 1,631

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: