Un schelet uman antic a fost descoperit la Botoşani

Un schelet uman, vechi de peste 3.000 de ani, a fost descoperit în judeţul Botoşani, pe raza comunei Drăguşeni. În urma săpăturilor arheologice efecuate, specialiştii au găsit oasele care ar putea aparţine unei personalităţi istorice.

 

Scheletul datează de la începutul Epocii Bronzului. Acesta a fost transferat la Iași, unde antropologii urmează să-i stabilească vârsta și sexul, potrivit Agerpres.

„Cercetările de la Drăguşeni s-au axat pe mai multe perioade şi în mai multe situri. Începând din anul 2018 efectuăm cercetări de suprafaţă în zonă şi cu ocazia unei vizite în teren, împreună cu colegii de la Institutul de arheologie din Iaşi, am identificat urmele a doi tumuli, două monumente funerare de mari dimensiuni, destul de aplatizate din cauza agriculturii şi pe care am decis, recent, să îi studiem, având în vedere că ei se deteriorează în fiecare an tot mai mult. Am urmărit recuperarea informaţiei ştiinţifice, în cea mai mare parte, precum şi documentarea urmelor lăsate, identificând deocamdată un singur schelet. Scheletul aparţine începutului Epocii Bronzului, respectiv culturii Yamnaya care este cunoscută destul de puţin pe teritoriul judeţului Botoşani", a transmis Adela Kovacs, şefa Secţiei de arheologie a Muzeului Judeţean Botoşani.

Galerie foto



Vizualizări: 1,170

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: