Maşina cu goarna electorală, furată de contracandidat

Nici nu a început bine campania electorală, că au și început primele incidente electorale. Vizate sunt comunele Țânțăreni, Slivilești și Peștișani, unde s-au ținut ședințe de partid la școală, au fost furate mijloacele folosite pentru propagandă electorală sau au fost postate afișe în zone nepermise. De pe urma acestora cei implicați s-au ales cu dosare penale sau cu amenzi în cuantum de 1.400 lei.

Centrul Judeţean de Comunicare Gorj precizează că în perioada 11-12 mai 2012, la nivelul judeţului Gorj, au fost sesizate trei incidente electorale. Incidentele au fost semnalate în mediul rural, în comunele Peştişani, Slivileşti şi Ţânţăreni.Urmare a aspectelor sesizate, poliţiştii au constituit un dosar penal pentru furtul unui mijloc folosit la propaganda electorală și au aplicat trei  sancţiuni contravenţionale în cuantum de 1.400 lei.

Scandal cu înjurături şi dosare la Slivileşti

Pe raza comunei Slivilești a fost sesizat furtul unui mijloc folosit la propaganda electorală, în urma căruia a fost constituit un dosar penal. Consilierul local Lucian Lambu, cel care îi face campanie democrat-liberalului Dumitru Roibu, a povestit pentru Radio Infinit că primarul Sorin Bucurescu și oamenii acestuia l-au tâlhărit. ”În prima zi am plecat cu stație să spunem la oameni ce avem de spus. Bucurescu cu haita lui mi-a devastat mașina lângă Cula Șiacu. Au tras frâna la mașină să se ducă înapoi pe coastă, dar am reușit să o țin. Mi-au jumulit toate ornamentele de pe ea și mi-au furat stația, microfonul și goarna cu baterii la care vorbeam. Eu l-am văzut pe domnul primar, m-au tâlhărit. Am vrut să i-o iau din mână și mi-a aruncat-o la el în mașină ca să intru la el în mașină să spună că cine știe ce am făcut eu!”, povestește Lucian Lambu. Nervos din cauza celor întâmplate, omul a făcut numaidecât sesizare la poliție. ”A venit poliția de la Motru, Mătăsari și Târgu Jiu, au luat amprente și se pare că le-au găsit. Pe megafon au găsit amprente. Când mi s-a întâmplat acest lucru eu eram singur, însă înainte l-au prins pe candidatul nostru Roibu, care mi-a dat telefon să îmi spună că îl omoară în deal”, susține Lambu.

Primarul Sorin Bucurescu infirmă toate acuzațiile pe care i le aduce consilierul Lambu, pe care îl numește nervos ”animal sovietic”.”Nu este absolut nimic adevărat din ceea ce spune. Știu că au fost echipajele de poliție la fața locului, i-au luat certificatul de înmatriculare, circula cu o mașină de Anglia, fără asigurare și fără niciun document. Eu nu am fost la fața locului. El să își facă în continuare campanie, să meargă la oameni, e problema dumnealui. Nu mă interesează de ceea ce spune acest animal sovietic”, susține Sorin Bucurescu.

AMENZI

La Peștișani un cetățean a fost sancționat cu avertisment pentru că a încercat să lipească afișe în locuri neautorizate, iar altul a tulburat ordinea publică, fiind date amenzi în sumă de 400 lei.

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: