Primarul Guşiţă şi-a pus fiica să-i numere voturile din 10 iunie

Candidatul PP-DD din localitatea Jupânești a semnalat ieri primele nereguli de campanie. Acesta a sesizat faptul că primarul în exercițiu, Petre Gușiță, și-a băgat fiica în comisia ce va număra voturile cetățenilor. Nici măcar președinta circumscripției electorale de la Jupânești, Amalia Talianu, nu a sesizat incompatibilitatea pentru că nu poartă numele Guşiţă.

Ion Gârniceanu, candidatul PP-DD la Jupânești, a fost cel care a sesizat că primarul și-a ”strecurat” fiica printre membrii Biroului Electoral. Gârniceanu spune legea nu permite ca din birourile electorale să facă parte rude de gradul I și II și afini ai primarului în exercițiu. A contestat-o pe fiica lui Guşiţă. ”Nu este posibil să se întâmple una ca asta. Am sesizat acest lucru când s-a afișat lista cu delegații USL. Puteam fi duși în eroare pentru că nu există asemănare de nume, pe fată o cheamă Sturzu”, a declarat Ion Gârniceanu, candidatul PP-DD la Jupânești.

Şi rezervele sunt incompatibile

Candidatul PP-DD Jupâneşti, Ion Gârniceanu, a declarat că aceasta nu este singura incompatibilă. „Președintele circumscripției nu a prezentat lista cu membrii biroului electoral. Nu doar fiica primarului, Mihaela Cristina Sturzu este incompatibilă ci și ceilalți doi delegați ai USL. Sunt două rezerve, Viorel Crăsnaru și Luminița Motocu, ambii verișori ai actualului consilier USL, Nicolae Crăsnaru. Nici cei doi nu sunt compatibili, am făcut contestație la BEJ împotriva lor și așteptăm soluționarea. Ni s-a spus că în cursul zilei de azi (nr ieri) se rezolvă. Măsura care se impune este ca USL să nu mai aibă nici un delegat în circumscripția electorală Jupânești”, a declarat Ion Gârniceanu, candidat PP-DD Jupânești.

MĂSURI

Amalia Talianu a aflat de incompatibilitate tot de la Ion Gârniceanu declarând că va sta de vorbă cu superiorii să vadă ce e de făcut în această situație. ”Am fost și eu anunțată tot telefonic de către un reprezentant al unui partid. Nu am știut pentru că nu bătea numele, o să mă duc la BEJ să vedem ce este de făcut”, a declarat Amalia Talianu, președinta Circumscripției Jupânești.

Vizualizări: 219

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: