Un primar USL a lipit afişe de ieri: Nu am ştiut că nu a început campania!

Disperarea primarilor în funcţie de a mai obţine încă un mandat de la oamenii din comună se cunoaşte de la o poştă. Aşa s-a întâmplat şi în comuna gorjeană Plopşoru, unde campania a început cu o zi mai devreme decât ar fi fost normal. Afişe electorale cu actualul primar USL Petre Grigorie se întâlneau încă de ieri la tot pasul, pe garduri, stâlpi, pomi, geamurile cârciumilor şi magazinelor şi chiar pe sala de sport a elevilor, iar bannerele cu figura lui Grigorie Petre îi întâmpinau pe toţi cei care intrau în comună. Prins cu afişele la vedere, primarul a motivat că a pierdut noţiunea timpului. A crezut că este 11 mai, nu 10 mai.

Primarul din Plopşoru, Petre Grigorie, putea fi văzut de ieri pe toate porţile, gardurile, stâlpii, pomii şi magazinele din comună şi la intrarea în primărie. Nu a fost ratată nici sala de sport a elevilor. Acesta a început mai devreme cu o zi campania electorală, împânzind comuna cu afişe şi bannere electorale. Localnicii spun că afişele au apărut chiar ieri dimineaţă, pe 10 mai. Unii colegi de alianţă îl acuză pe primar că a dat startul campaniei chiar de Paşte, când a început să împartă tot felul de materiale promoţionale oamenilor. „Campania a început de la Paşti, când au început să se dea şepci şi mai multe plase, materiale de campanie. Aici s-au pus de miercuri seara, s-au mai dat şi tricouri, şi şepcuţe, ca de obicei. Afişele sunt puse ca de obicei şi sunt în toată comuna. În satul Plopşoru sunt peste 200. Dacă îi atragem atenţia o facem degeaba pentru că avem degeaba probleme. Nu ai voie să zici nimic pentru că e primarul comunei..”, spune Ion Ghiorghiţă, fost consilier PNL.

A pierdut noţiunea timpului...

Explicaţiile primarului sunt chiar amuzante, inspirate parcă din piesele lui Caragiale. Pentru a ieşi din încurcătură primarul şi viceprimarul comunei au început să joace teatru, prefăcându-se că au încurcat zilele. Petre Grigorie dă vina pe viceprimar că nu l-a anunţat că a greşit ziua în care începe campania electorală.  „În ce zi suntem azi, domn vice, în ce dată- Nu a început campania de astăzi- În 11 suntem, mă. Suntem în 10- Analizăm situaţia să vedem...”, spune confuz Grigorie Petre. De confuzie a suferit se pare şi viceprimarul comunei. „L-am informat, vă daţi seama. Nu am ştiut, am crezut că suntem în 11 mai. Nu am pus eu afişele, vă daţi seama. Eu lipesc afişe- Nu am dispus să se lipească afişe. E doar o confuzie, vă daţi seama că nu am dat nicio dispoziţie. Nu am ştiut că nu a început campania. Nu răspund eu de afişaj, dar îl ajut pe domnul primar. Ar fi chiar culmea să nu îl ajut. Suntem o echipă” , spune viceprimarul Constantin Nicolescu.

Şi are pierderi de memorie...

Chiar dacă ieri era pe toate gardurile, Grigorie Petre nu îşi aminteşte nimic. „Cum să fiu pe garduri- Eu sunt primarul comunei Plopşoru, primar în funcţiune. Glumiţi cu mine, cum să fiu pe garduri- O să ne informăm, să vedem. Credeam că suntem în 11, sincer şi probabil şi băieţii noştri au confundat. Mă vedeţi pe mine lipitor de afişe- O să verific şi o să luăm măsurile de rigoare. Dacă sunt ilegale le dăm jos, nu e nicio problemă”, spune primarul Grigorie. De vină e timpul, care se cam comprimă.  Dar nici nu s-a uimit că prin comună sunt doar afişele sale. „Poate băieţii au confundat zilele, calendarele în ziua de azi… La ora actuală cred că timpul se cam comprimă, tot universul şi nu sunt singurul om care pot să confund o zi cu alta sau să pierd din evidenţă că suntem în 10 sau în 11. Nu mi-am pus niciun fel de întrebare pentru că noi ne-am trezit de dimineaţă, azi chiar am avut treabă”, susţine acesta. Şi începe să povestească despre biserica pe care o va sfinţi cât de curând, chiar în campania electorală.

FRICĂ

Chiar în situaţia de faţă spune că nici nu prea are nevoie de multă campanie... „Nu ştiu dacă am nevoie de prea multă campanie pentru că un primar în funcţie şi un primar de 12 ani nu cred că are nevoie de atâta campanie. Nicio problemă, le dăm jos. Putem câştiga cu 80% chiar şi fără afişaj”, mai menţionează Grigorie Petre.

GRABĂ

Grăbit după voturi s-a dovedit a fi şi primarul comunei Slivileşti, Sorin Bucurescu, care a împânzit la rândul său comuna cu afişe încă de miercuri seara. Pe mai multe porţi, garduri şi stâlpi au apărut afişe cu primarul USL Sorin Bucurescu.

Galerie foto


Vizualizări: 172

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: