Maşină de 600 de milioane de lei vechi pentru transportul dozelor de vaccin

Pe timp de criză conducerea Direcţiei de Sănătate Publică a achiziţionat o maşină pentru transportul vaccinurilor. Noul autoturism conceput special pentru astfel de transporturi a costat aproximativ 600 de milioane lei vechi şi a fost fabricat pe comandă. Până acum dozele de vaccin erau transportate în lăzi frigorifice cu un autoturism Dacia foarte vechi. Achiziţia s-a făcut din fondurile proprii are Direcţiei de Sănătate Publică, iar directorul Marius Boieriu este foarte mândru de noul autoturism care va transporta dozele de vaccin de la Bucureşti.
O maşină nou nouţă în valoare de 600 de milioane lei vechi va merge de acum înainte o dată sau de mai multe ori pe lună la Bucureşti, la Ministerul Sănătăţii pentru a transporta în judeţul Gorj dozele de vaccin. Maşina a fost fabricată pe comandă, special pentru transportul vaccinurilor care până acum ceva timp erau aduse în judeţ cu o Dacie foarte veche, în lăzi frigorifice. Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică recunoaşte că înainte transportul vaccinurilor nu se făcea în condiţii tocmai bune, din acest motiv a fost achiziţionată noua maşină care are dotări ultra moderne. Marius Boieriu pune acum la îndoiala siguranţa cu care erau transportate în trecut dozele de vaccin cu „Dacii amărâte”. „Este o izotermă, dotată cu aer condiţionat şi reprezintă un vârf al tehnologiei în acest moment pentru transportul în siguranţă al vaccinurilor, fiind ştiut faptul că scopul DSP-ului este medicina preventivă. Periodic adică o dată sau de mai multe ori pe lună atunci când este cazul, suntem convocaţi la Ministerul Sănătăţii să ne primim doza de vaccin repartizată care este necesară populaţiei din Gorj. Această maşină este foarte necesară şi mă simt mândru şi fericit că am cumpărat-o, o consider ca o realizare. Este special echipată, înainte se transportau cu Daciile alea amărâte în cuti frigorifice, puse genţile una peste alta şi nu este vorba că erau inestetice, dar nu ştiu cât de în siguranţă erau acele vaccinuri. Acum nici nu se mai pot compara condiţiile”, a declarat Marius Boieriu. 
Pe lângă achiziţionarea auto-utilitarei pentru transportul dozelor de vaccin, conducerea Direcţiei de Sănătate Publică a reparat şi o maşină care a fost împlicată în urmă cu câţiva ani într-un accidet rutier şi care la momentul respectiv a fost casată. Acest autoturism este acum în stare bună de funcţionare şi va deservi inspectorilor sanitari pentru controlul în teritoriu. „În urma unui accident nefericit maşina a fost trasă pe dreapta ca fier vechi, iar conducere de atunci a imputat-o şoferului care a condus-o, lucru care mie nu mi se pare normal şi omeneşte. Prin eforturi mari am reuşit să o reparăm şi să o reînmatriculăm şi în acest moment ne servim şi de ea, pentru că celelete sunt într-o stare foarte, foarte proastă de funcţionare, şi cum bine ştiţi nu ne permitem să cumpărăm alte maşini pentru controlul şi inspecţia sanitară”, a precizat Marius Boieriu. 


Vizualizări: 107

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: