Maşină de la Direcţia de Protecţie a Copilului, incendiată

O maşină a Direcţiei Generală de Asistenţă Socială şi Protecţiei Copilului Gorj a fost incendiată. Suspectă de comiterea acestui incendiu este o tânără adăpostită la Căminul 3 al Direcţiei.

Vineri noaptea, în jurul orei 00.30 reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj au fost solicitaţi la un incendiu, la o maşină în zona Vădeni.  La faţa locului s-a deplasat un echipaj de pompieri care au reuşit să stingă focul ce cuprinsese întregul autoturism. Dat fiind faptul că maşina se afla în imediata apropiere a clădirilor Direcţiei de Protecţie a Copilului, exista pericolul propagării. „Am fost solicitaţi pentru a stinge un incendiu la o maşină proprietate a instituţiilor publice. Autoturismul era cuprins de flăcări şi reprezenta un pericol pentru clădirile din jur”, a precizat Stelian Bălaşa, şef de intervenţiei ISU Gorj.

La faţa locului s-a deplasat şi un echipaj de poliţie, care a interogat toţi martorii. Lângă maşina incendiată se afla o femeie, Luminiţa Cercela,  care locuieşte la Căminul Nr. 3.  Fiind principalul suspect în acest caz, tânăra a fost dusă la sediul poliţiei pentru a-i fi luate declaraţii.

Protecţia Copilului nu dă detalii

Portarul Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică pentru Adulţi Bâlteni a fost cel care a dat alerta. „Fiind de serviciu, verificam toate porţile. Am auzit o bubuitură şi m-am dus să văd ce se întâmplă. Maşina era în flăcări. Am anunţat ofiţerul de serviciu care a sunat la poliţie şi la pompieri”, a spus Elena Niţu, portar CRRNA Bâlteni.

Autoturismul, o Dacie Break, aparţine Direcţiei Generala de Asistenţă Socială şi Protecţiei Copilului Gorj. Reprezentanţii Direcţiei s-au deplasat sâmbătă dimineaţa pentru a vedea ce s-a întâmplat. Aceştia nu îşi explică gestul tinerei. ”Maşina a fost scoasă din uz în urmă cu doi ani. A fost primită ca şi donaţie. Am încercat să o predăm la o altă instituţie, dar nu a vrut-o nimeni pentru că era defectă. Nu ştiu cine este această fată, presupusa autoare a incendiului. Nu cred că ar fi avut vreo problemă cu cineva de la direcţie”, a precizat Dorela Mischie, director economic în cadrul DGASPC Gorj. 

Vizualizări: 117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: