Maşini multe, parcări puţine

Parcările din faţa sau spatele blocurilor constituie o problemă pentru târgujieni. Zilnic tot mai mulţi cetăţeni se ceartă între ei pentru că li s-a ocupat locul unde îşi parcau autoturismele deşi nu erau parcări amenajate.

Până în prezent, Primăria Târgu Jiu a înregistrat aproximativ 2400 de cereri pentru parcările de reşedinţă. Numărul cetăţenilor care solicită locuri de parcare este mult mai mare deoarece oamenii au depus cereri şi la asociaţiile de proprietari încă de anul trecut. Cu toate acestea, multe persoane vor rămâne fără un loc unde să-şi parcheze maşina.

Ramona Evulescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu, ne-a declarat: „Se va lucra pe cartiere, se va merge la faţa locului şi se vor identifica proprietarii autoturismelor. Locurile se vor repartiza în şedinţă publică, însă nu vor fi suficiente pentru toată lumea. Nu există spaţiu. Numai anul trecut peste 13000 mp de teren a fost ocupat de parcări ecologice”.

Ramona Evulescu a mai precizat că în perioada imediat următoare vor fi repartizate locurile parcărilor din zona Abator de unde au fost demolate toate garajele în urmă cu puţin timp.          

Taxa de închiriere a unui loc de parcare va fi de 10 lei/lună, târgujienii fiind obligaţi să-şi facă abonament pe un an de zile. Persoanele cu handicap vor beneficia de abonament gratuit. Toţi posesorii de autoturisme vor trebui să-şi facă o cerere fie la primărie, fie la asociaţie, să posede documente care să ateste proprietatea asupra imobilului cât şi certificatul de înmatriculare al maşinii.

Vizualizări: 86

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: