Măști insuficiente în școli. Decizia ISJ Gorj!

Un nou an școlar debutează luni cu mari emoții și temeri atât pentru părinți, cât și pentru elevi.

Nu toate școlile din Gorj sunt însă pregătite să primească elevii în bănci. În cinci dintre ele se merge doar pe cursuri online, pentru că lucrările de reabilitare nu s-au terminat la timp.

În plus, au apărut probleme și cu măștile din școli. Unitățile de învățământ trebuie să asigure un stoc de măști pentru elevii care nu au sau cărora li se rup cele pe care le poartă.

Inspectoratul Școlar Județean Gorj a făcut noi verificări în școli și a depistat probleme în mai multe localități.

„În urma verificărilor tuturor unităților școlare înaintea începerii anului școlar 2020-2021, Inspectoratul Școlar Județean Gorj a suplimentat sau, după caz, a asigurat un minim necesar de măști școlilor din județ. Astfel, școlile din Mușetești, Scoarța, Bolboși, Lihulești, Tg-Logrești, Tismana și Drăgotești, care dețineau o cantitate insuficientă de măști de protecție împotriva transmiterii virusului Sars-CoV-2, pot acum asigura elevilor cantitatea necesară pentru o lungă perioadă după începerea cursurilor”, a transmis Dana Constantinescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj.

Pentru prima dată, școala începe fără festivități speciale, iar cursurile se desfășoară altfel, cu respectarea anumitor norme sanitare.

Vizualizări: 1,618

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: