Catalog electronic în şcolile din Rovinari

Primăria Rovinari introduce catalogul electronic în toate unităţile şcolare de pe raza oraşului. Autorităţile locale consideră că, prin implementarea acestui sistem, elevii vor lipsi mai puţin de la ore şi vor avea note mai bune.

Proiectul finanţat din bugetul local prevede implementarea în toate şcolile, dar şi la Colegiul „Gheorghe Tătărescu” a unui program de management al învăţământului care are şi componenta de „catalog electronic”. Primarul Robert Dorin Filip este de părere că astfel se va înregistra o creştere a notelor, cu cel puţin un punct la nivel de clasă, se vor reduce absenţele în rândul elevilor şi vor creşte rezultatele la examenul de bacalaureat.

Astfel, platforma educaţională va funcţiona în trei unităţi şcolare în care sistemul este în curs de implementare. În cadrul acestui proiect s-au achiziţionat şi 90 de tablete pentru toate clasele de elevi din oraş de la clasa a V-a până la a XII-a.

Rovinari devine astfel primul oraş din Oltenia care a implementat acest program de management educaţional susţinut integral de administraţia locală.

Catalogul şcolar electronic uşurează activitatea profesorilor, care scapă de calcularea mediilor şi întocmirea de situaţii şi raportări, datele fiind generate rapid. Profesorul va avea un cod de acces în catalog, la fel şi elevul şi părintele. Orice modificare în contul elevului va genera automat o notificare către părinţi. Totodată, prin implementarea acestui sistem, se urmăreşte îmbunătăţirea comunicării dintre profesori şi părinţi.

Vizualizări: 597

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: