Târgu Jiu: Trei mașini la un loc de parcare. Primarul vrea Direcție de Parcări!

Trei mașini la un loc de parcare! Stau dovadă cifrele. Doar 15 mii de locuri de parcare sunt în Târgu Jiu pentru cele peste 45 de mii de mașini înmatriculate în municipiu. Care sunt soluțiile gândite de municipalitate? O Direcție de Parcări care să caute bani să înființeze locuri noi, dar și o parcare unde târgujienii să-și lase mașinile pe care nu le folosesc chiar și un an.

Primarul Marcel Romanescu a explicat că își dorește să înființeze o nouă direcție la nivelul municipalității, direcție care să se ocupe doar de parcările publice și de cele de reședință. “Avem 45 de mii de autoturisme înmatriculate pe Târgu Jiu și 15 mii de locuri de parcare. Primul meu proiect ce se va dezvolta după preluarea noului mandat este crearea unei Direcții de Parcări Publice și de Reședință în Târgu Jiu. Acea direcție trebuie să asigure nu numai numărul de locuri, ci și finanțarea necesară pentru a putea crea un număr relativ corespunzător de locuri de parcare pe raza municipiului”, a spus edilul, la Radio Infinit.

În plus, primarul promite să reabiliteze transportul în comun ca să-l facă mai atractiv pentru târgujieni. S-a gândit chiar la o parcare în apropierea mall-ului, unde cei care au mai multe mașini să le lase acolo chiar și un an, afirmând că sunt târgujieni care au chiar și patru mașini, nu le folosesc pe toate și nici nu au unde să le parcheze în oraș.

„Din cele 70 de milioane de euro contractate de mine din calitatea de primar, 45 de milioane sunt pe modernizarea transportului în comun din municipiu, lucru care va determina scăderea numărului de autoturisme din trafic și folosirea la capacitate maximă a transportului în comun. Când transportul în comun este eficient și modern este clar că marea majoritate a cetățenilor vor dori să folosească transportul în comun. Am identificat un teren de patru hectare pentru o parcare, în apropiere de Kaufland. Vom prelua acel teren și îi vom da destinație de parcare pentru autoturismele pe care cetățenii nu le folosesc pentru o perioadă de șase luni, un an de zile. Sunt foarte mulți care au două, trei, patru mașini și nu le folosesc pe toate. Acolo va fi și o supraveghere video 24 de ore din 24”, a mai spus Romanescu, la Radio Infinit.

Vizualizări: 1,458

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: