Mazilu: Vom fi singura ţară din lume cu Parlament tricameral

Mihai Mazilu, primarul de la Târgu Cărbuneşti şi vicepreşedinte al PNL Gorj, a comentat actuala situaţie economică şi politică a ţării, implicit şi a Gorjului. Mazilu crede că prin disponibilizări masive în minerit şi după problemele firmei Succes, Gorjul se va transforma într-un judeţ al foametei. Edilul local spune că există riscul ca bugetul naţional să nu poată fi închis din cauza pomenilor electorale legalizate prin ordonanţe de urgenţă. Cu toate acestea, Mihai Mazilu crede că noul preşedinte al ţării va pune capăt anomaliilor legislative.

Mihai Mazilu are încredere în măsurile ce vor fi luate de Klaus Iohannis în prima lună a mandatului de preşedinte al României. „Klaus Iohannis este un om care vine din administraţie şi ştie care sunt problemele de la nivelul localităţilor. Este conştient că nu trebuie să stricăm nici prietenia cu FMI, pentru că din cauza acelor pomeni electorale care s-au dat prin ordonanţe de urgenţă este posibil să nu se închidă bugetul. România este ţara care produce mai puţin decât consumă”, a declarat Mazilu.

Primarul de la Târgu Cărbuneşti spune că situaţia economică a Gorjului lasă de dorit. „Dacă ne referim strict la judeţul Gorj, situaţia economică actuală nu este deloc roz. În condiţiile în care vor fi probleme în minerit şi cu firma Succes, vom ajunge să fim priviţi ca în urmă cu câţiva ani. Cândva era o vorbă: dacă vrei să omori o căţea s-o aduci în Gorj. Aşa se va întâmpla dacă anul 2015 va aduce disponibilizări masive. Să sperăm totuşi că microbul din Ardeal va ajunge şi la noi, iar locurile de muncă nu vor mai constitui o problemă”, a declarat Mihai Mazilu.

Liberalul crede că Iohannis va stopa anomaliile. „Nu mi se pare normal ca în Congresul American să fie 424 de congresmeni la o populaţie de 390 de milioane de cetăţeni, iar în România să avem 584 de deputaţi şi senatori, la o populaţie de doar 15 milioane. Se pare însă că vom fi singura ţară din lume care vom avea Parlament tricameral: Senat, Camera Deputaţilor şi Parlamentul din puşcărie, care deja este în formare. Nu e normal nici ca abecedarele să nu fie gata pe 15 septembrie, când la Ministerul Educaţiei s-au făcut afaceri de milioane de euro, gen microsoft. Nu este normal nici ca directorul general de la CFR să aibă un salariu de 11.200 de euro, aproape 500 de milioane de lei vechi, iar preşedintele statului (indiferent care ar fi el) să aibă un salariu de 80 de milioane de lei. Un litru de lapte e mai ieftin decât un litru de apă minerală. Sunt multe anomalii pe care cred că Iohannis le va stopa”, a precizat Mazilu.

Vizualizări: 147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: