Primarii PSD din Gorj critică excluderea lui Geoană din partid

Primarii PSD din Gorj cred că Victor Ponta s-a grăbit cu cele trei excluderi din partid, însă cel mai mult regretă suspendarea lui Mircea Geoană. Aleşii locali cred că „este ceva putred la mijloc” şi că lupta pentru putere a condus la măsuri extreme. Prezenţi la Comitetul Executiv de la Bucureşti, Florin Cârciumaru şi Ion Călinoiu au votat pentru excluderi, dar asta se pare că nu reprezintă voinţa aleşilor social-democraţi din Gorj. 

Aleşii PSD din Gorj au hotărât să-l susţină în continuare pe Victor Ponta, însă foarte mulţi dintre ei nu sunt de acord cu excluderea din partid a lui Mircea Geoană, Marian Vanghelie şi Dan Şova. Primarul de la Bustuchin crede că a fost o decizie pripită. Ba mai mult, se aşteaptă la doi ani de scandaluri în partid. „Este regretabil ceea ce s-a întâmplat la Bucureşti. Într-un partid aşa mare ca PSD e greu să ţii frâiele în mână, mai ales să duci la bun sfârşit un program de guvernare. Eu, unul, consider că a fost o decizie pripită, trebuia să se facă mai întâi o analiză amănunţită. Într-un partid fiecare are oamenii lui, mai sunt şi găşti, vom avea un an-doi numai de scandaluri în partid, până la viitoarele alegeri tot aşa o vom ţine. Când a început să se mişte puţin morişca am dat înapoi, iar oamenii de rând vor avea mult mai mult de suferit. Acolo sus politicieni îşi dau mâna, îşi întorc spatele şi merg mai departe”, a declarat Ion Ciocea, primarul de la Bustuchin.

Edilii gorjeni regretă cel mai mult excluderea lui Mircea Geoană. Primarul de la Bengeşti Ciocadia crede că Geoană ar fi trebuit să beneficieze de clemenţă, orice greşeală ar fi făcut. „Când e bine toată se bucură, când e rău încep să se arate cu degetul unii pe alţii. Şova nu trebuia să arate cu degetul numai spre un singur om, iar Vanghelie putea scoate un rezultat mult mai bun. Mie, cel mai rău îmi pare de Geoană, m-a surprins foarte mult excluderea lui. Probabil, sunt nişte dedesubturi pe care noi nu le ştim. De când îl ştiu, Geoană a fost un om de echipă, un om cu coloană vertebrală. Indiferent ce greşeală ar fi făcut trebuia să aibă clemenţă pentru că în 2009 a scos un scor mult mai bun decât a scos Ponta în 2014”, a declarat Victor Geogia.

Şi primarul de la Leleşti este de părere că sunt interese ascunse. „Este ceva putred la mijloc, ceva ce noi nu ştim. Mi s-a părut suspect ca doar doi membri să voteze contra, sunt interese mari la mijloc. Cred că singura explicaţie a acestor excluderi o reprezintă bătălia pentru preşedinţia partidului, Şova sau Vanghelie nu voia să fie prim-ministru. Nu cred că un om ca Mircea Geoană a adus un prejudiciu de imagine asupra partidului, când dintotdeauna a muncit pentru PSD. Aceste măsuri extreme nu-şi aveau rostul acum, se vor face tabere şi taberuţe în partid”, a declarat Marian Rotaru, primarul de la Leleşti.

Cârciumaru şi Călinoiu nu au reprezentat voinţa aleşilor PSD

Liderii PSD Gorj au votat după plac, fără a reprezenta voinţa aleşilor gorjeni. Florin Cârciumaru s-a numărat printre cele 80 de persoane care au votat pentru excluderea celor trei: „Am fost de acord pentru că în viaţa unui partid câteodată este nevoie şi de măsuri radicale, trebuie să fim cu adevărat uniţi, mai ales în momentele grele. Am considerat că imediat după alegeri, când toată lumea era atât de supărată, nu îşi aveau rost declaraţiile făcute de domnul Vanghelie, domnul Geoană şi domnul Şova”, a declarat Florin Cârciumaru.

Aceeaşi poziţie a avut-o şi Ion Călinoiu. „În activitatea celor trei s-a observat că vor să realizeze o luptă internă, o stare care afecta activitatea politică. S-a decis că este mai bine ca ei să-şi spună punctul de vedere din afara partidului. Mai bine să vorbească liberi din afară, decât să spună că li se pune pumnul în gură în partid”, a declarat Ion Călinoiu. Acesta nu crede că vor fi persoane din partid care vor să-i urmeze pe cei trei. „Nu cred că vor fi alţi oameni care vor să plece din partid. Au mai fost probleme în PSD şi am rămas uniţi”, a precizat Călinoiu.

Primar: Curăţenia în PSD ar trebui începută cu greii partidului

Primarul de la Bengeşti-Ciocadia spune că „greii partidului” nu au dorit ca Victor Ponta să câştige alegerile. Acesta îi învinovăţeşte mai ales pe tinerii PSD care au făcut campanie doar din birouri. „Vinovaţi sunt greii de la Bucureşti. Noi, primari, muncim pentru ei ca să-i trimitem acolo, iar ei fac campanie din birouri, doar dau telefoane şi ne spun nouă să vorbim cu oamenii. Cred că întregul staff, greii PSD-ului nu au vrut ca Victor Ponta să iasă preşedinte. Dacă ai un obiectiv în viaţă trebuie să munceşti pentru a-l atinge. Tinerii din PSD nu au făcut nimic în această campanie. Greii partidului ar trebui să se dea un pas înapoi şi să-i lase pe alţii care într-adevăr au gânduri bune pentru ţară şi pentru partid”, a declarat Victor Geogia.

Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: