„NU Mihalache”, o campanie puternică pe contul lui Iohannis

Vestea că preşedintele ales Klaus Iohannis l-ar putea numi pe liberalul Dan Mihalache şef al Cancelariei Prezidenţiale i-a înfuriat pe mare parte din cei 1,2 milioane de prieteni de pe facebook ai viitorului şef de stat. Zeci de mii de mesaje au fost postate împotriva acestei numiri. După câteva zile, Iohannis a reacţionat la o scrisoare pe aceeaşi temă a revistei „22” şi a promis că numirile nu ne vor dezamăgi.

Furia opiniei publice a fost amplificată de o fotografie făcută acum câţiva ani, în care Mihalache apare de gât cu Titus Corlăţean, cel care a blocat acum votul în diaspora, alături de Victor Ponta, dar şi de şeful SRI, George Maior. O fotografie care pare de „famiglie”.

Dan Mihalache a fost în anii ’90 ziarist la ziarul „Azi”, oficiosul de atunci al Frontului Salvării Naţionale. În perioada 2001-2004 a fost consilier al premierului Adrian Năstase, iar în 2009 a fost ales deputat PSD. În acelaşi an, după opt ani de social-democraţie, Mihalache s-a înscris în PNL, devenind director de comunicare şi strategie al campaniei prezidenţiale a lui Crin Antonescu. În 2014, Dan Mihalache s-a implicat în campania lui Iohannis, dar traseismul politic din trecutul său, precum şi înjurăturile cu care i-a tratat de-a lungul vremii pe jurnalişti au stat la baza campaniei „Nu Mihalache!”.

Preşedintele ales Klaus Iohannis nu a reacţionat în primele zile ale campaniei online, ci doar după ce un grup de intelectuali de la Revista 22 i-au adresat o scrisoare deschisă în care îi cereau să nu se înconjoare de traseişti. „Îi asigur pe semnatarii scrisorii că rămân credincios promisiunilor și angajamentelor pe care mi le-am luat față de românii din țară și din străinătate. Acest lucru se va reflecta în toate deciziile mele, inclusiv în privința echipei de consilieri”, a scris Klaus Iohannis pe facebook.

Vizualizări: 171

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: