Rușeț revine la CEO. Cine conduce MedservMin

Ion Rușeț nu mai conduce societatea MedservMin, încheind interimatul în fruntea unității. Miercuri, 23 august, a fost ultima zi de lucru a lui Ruşeţ în fruntea prestatorului de servicii medicale al CE Oltenia. La cârmele unității a rămas președintele Consiliului de Administrație, Lavinia Cosneanu.

Timp de patru luni a condus Ion Rușeț activitatea MedservMin, societatea prestatoare de servicii medicale pentru CE Oltenia. De joi, 24 august, revine la CE Oltenia, pe postul de șef departament Administrativ Servicii, pe care îl ocupa înainte să fie detașat la MedservMin. Prin revenirea lui, soțul Valentinei Trofin, care ocupa poziția lăsată liberă de Rușeț, se va întoarce pe postul de șef serviciu. Rușeț a explicat de ce nu a rămas la conducerea MedservMin. „A fost mandatul pe 4 luni. Nu am solicitat în niciun fel. Nici să rămân, nici să plec. Și nici nu am avut o ofertă de a discuta. În condițiile acestea, revin la CEO”, a declarat Ion Rușeț.

Postul de director executiv la MedservMin a fost scos la concurs în baza Legii 109/2011 privind guvernața corporativă a întreprinderilor de stat. Termenul limită de depunere al candidaturilor este 1 septembrie.

A încheiat CCM-ul

Rușeț a plecat de la MedservMin, dar este mulțumit de ce a făcut pentru salariați. Mai ales că marți, 22 august, s-a înțeles cu sindicatul majoritar pentru încheierea unui nou Contract Colectiv de Muncă (CCM) la nivel de unitate. „N-am lăsat oamenii fără contract. După 80 de zile de negocieri, am reușit să încheiem un nou Contract Colectiv de Muncă. Cred că este un contract echilibrat la condițiile economico-financiare ale societății”, a precizat Rușeț.

Noul CCM de la MedservMin are valabilitate un an. Documentul semnat de ambele părți a fost depus miercuri, 23 august, la Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj.

Vizualizări: 1,225

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: