Meci cu 45.000 de spectatori, punctul zero al epidemiei din Italia

Un meci de fotbal din Liga Campionilor ar fi declanșat epidemia de coronavirus în Italia, anunță un doctor imunolog. Partida dintre Atalanta și Valencia, scor 4-1, disputată pe data de 19 februarie 2020, la Milano, în optimile de finală din Liga Campionilor, a fost ”punctul zero” al declanșării stării grave din Italia.

Medicul italian Francesco Le Foche crede că partida Atalanta - Valencia, scor 4-1, din optimile Ligii Campionilor a declanșat avalanșa de cazuri în întreaga regiune lombardă. Meciul s-a jucat la Milano, dar bucuria de la Bergamo a favorizat răspândirea agresivă a virusului.

Deși s-a jucat pe "San Siro"din Milano, cu 44.236 de spectatori în tribune, virusul nu a atacat doar Milano şi a lovit violent și Bergamo de unde au venit miii de suporteri ai celor de la Atalanta.

Într-un interviu pentru cotidianul Corriere dello Sport, doctorul Francesco Le Foche a afirmat că sărbătoarea fanilor din orașul Bergamo este explicația răspândirii atât de agresive a virusului în regiunea lombardă. "Euforia colectivă în urma acelei partide, într-un sezon unic în istoria Atalantei, a fost cea care a provocat totul", a declarat medicul, citat de digisport.ro perioada la care a izbucnit epidemia confirmând această teorie: "Bergamo este o zonă foarte activă, dar a contat mult meciul. A trecut o lună de atunci, timpul confirmă ceea ce s-a întâmplat. S-au adunat mii de persoane, care au stat la câțiva centimetri una de alta. Au urlat, s-au îmbrățișat. Atunci, virusul s-a răspândit în toate direcțiile. A fost ceva incredibil".

Joi seară, se înregistraseră peste 40.000 de cazuri și aproape 3.500 de decese din cauza COVID-19 în Italia.

Vizualizări: 3,532

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: