Meci dificil pentru Pandurii cu Farul

Pandurii susţin din nou un joc dificil în weekend cu una din echipele cu probleme în ceea ce priveşte retrogradarea. Farul vine la Târgu Jiu să joace pentru a se salva iar Pandurii au ca obiectiv cele trei puncte pentru a ajunge pe locul zece. Problemele de lot însă nu ocolesc echipa din Târgu Jiu care are din nou infirmeria plină după ultimele analize efectuate ieri de medicul Ion Şerban la Craiova. Sorin Cârţu a încercat aseară la meciul şcoală să găsească soluţii pentru a încropi cât de cât o apărare, Cardoso fiind folosit fundaş central. 

Cârţu crede că organizarea unei echipe începe tot timpul cu faza de apărare, acolo unde acum echipa are probleme: „Noi cam tot timpul am avut probleme la acest compartiment. Şi la meciul cu Farul o să ne prezentăm tot aşa. Pentru că e una să joci acolo cu Cardoso şi alta cu Martinovic şi alta să joci cu Grecu sau cu Cardoso. Trebuie să îi trec de pe o parte pe alta. Sper eu să treacă peste asta având în vedere valoarea intrinsecă a unora dintre ei, Cardoso sau Chibulcutean care trebuie să-l ajute acolo.” Accidentările sunt tot mai numeroase, ieri alţi doi jucători aflând că nu vor mai putea juca până la final de sezon: „Murgan are 7-8 copci în cap pe cel puţin 7-8 centimetri şi nu ne putem baza pe el. Rusu are smulgere de ligamente şi trebuie să-i punem piciorul în gips după ulimul RMN care s-a făcut la Craiova iar Martinovic este încă accidentat. Situaţia este îngrijorătoare şi cu mari probleme în continuare. Sper totuşi să-l recuperăm pe Martinovic dar nu vreau nici să risc acum cu el pentru că riscăm să ne curăţăm definitiv.”

Nu mai sunt dubluri pe posturi 

Rămas fără fundaş central după plecarea lui Alin Rus, Cârţu a decis să improvizeze în acest compartiment unde Martinovic este acum indisponibil pentru mai mult timp. Cârţu îşi reproşază acum faptul că n-a reuşit să aibă dubluri pe posturi deşi în iarnă a insistat pe acest lucru: „Întotdeauna eu am vrut să avem dubluri în fiecare compartiment şi eu aşa am gândit astă iarnă dar s-a văzut ce s-a întâmplat. Am fost obligaţi prin gestul pe care l-au făcut anumiţi jucători, să renunţăm la ei. Sau ei au renunţat la echipă. De aceea s-a ajuns în situaţia asta.” Din opt fundaşi Cârţu a rămas cu trei care nu au probleme medicale acum, Rusu punând ieri piciorul în gips iar Ghindeanu aflând că se va opera de menisc: „Nu a fost vina noastră, aveam opt jucători din compartimentul defensiv să mai avem doar câţiva. Acum dacă s-au accidentat ce să fac, de unde să ştiu eu gândurile negre pe care le au avut ei după primele cinci etape. Aveam nişte jucători pe care îi îincercasem ca fudaşi central în pregătire şi mă gândesc la Murgan care este indisponibil. Pentru că între timp au mai apărut şi accidentările şi iată ce probleme avem acum, mai ales la postul de fundaş central.”

Un meci pentru locul zece 

Jocul cu Farul poate fi meciul decisiv pentru locul zece, loc care este obiectivul echipei în acest sezon. „Normal, acest meci s-ar anunţa a fi unul de locul 10. Noi suntem pregătiţi, băieţii cred că au înţeles cât este de important şi pentru noi acest meci. Dacă nu au rezolvat problema clar la meciul cu Iaşi, măcar să şi le rezolve acum, cu Farul. Poate că acum suntem mult mai responsabili şi nu mai intrăm în teren la modul cum am făcut-o cu Iaşiul, când am primit gol după 10 secunde şi am făcut o primă repriză de toată jena” a declarat ieri Sorin Cârţu. Tehnicianul crede că Farul nu a abandonat lupta şi vine să joace considerând jocul foarte dificil: „Eu zic că Farul nu este încă o echipă retrogradată. Şi la ce aud eu, zic că Farul nu va retrograda nici chiar de pe poziţia care este acum în clasament. Şi noi întotdeauna am avut meciuri grele cu echipele aflate în această zonă. Să dea Dumnezeu să vină la Târgu Jiu fără motivaţie! Sau să avem numai noi. Nu au bătut de 13 etape, să dea Dumnezeu să nu bată nici acum. Din punctul meu de vedere, Farul are mari speranţe pentru acest meci cu noi. Ei au o motivaţie maximală pentru jocul acesta pentru că speră să ia trei puncte şi apoi să bată pe Mediaş în meci direct şi uite aşa şi-au făcut socotelile. Mai ales că au în ultima etapă meci la Otopeni, când pot să-şi facă un număr de puncte şi să prindă ultimul loc retrogradabil.” 

Piţurcă, iertat de Cârţu 


Atacantul Alexandru Piţurcă s-a pregătit toată săptămâna normal şi a scăpat de muştruluiala lui Sorin Cârţu care l-a inclus în lotul pentru meciul cu Farul, explicând că nu are 18 jucători pentru lot. „Piţurcă s-a pregătit săptămâna aceasta cu echipa. Eu am zis că o să am o discuţie cu el, dar nu am mai avut. Având în vedere că nici nu ştiu dacă suntem 18 jucători de toţi, va fi înclus în lotul pentru meciul cu Farul. Având în vedere că toată lumea de la echipă este la dispoziţia antrenorului o să fie în lot, dar nu ştiu dacă va fi şi în foaia oficială de joc.” 
Cârţu crede că de joi până sâmbătă i-a trecut gripa atacantului care a fost diagnosticat de medic şi a luat antibiotice dar acestea nu l-au afectat: „Poate că de joi până sâmbăta trecută a avut timp să se facă bine. În acelaşi timp eu nu pot să pun la îndoială părerea medicului pentru că este un colaborator de-al meu şi nu mă gândesc la nimic suspect.” Antrenorul spune că nu-l interesează activitatea jucătorului în afara terenului ci doar ce face acolo pe spaţiul verde: „În cea ce-l priveşte pe Piţurcă, pe mine mă interesează doar „verdele”. Mie să-mi dea satisfacţie în teren. Şi spune-ţi voi dacă a dat satisfacţie în teren pentru că toţi suntem judecaţi în funcţie de rezultate, adică de goluri marcate în cazul lui. Că şi eu sunt judecat tot după rezultate. Dacă jucătorul are anumite atitudini, el ce să facă? Unii dintre jucători sunt mai blazaţi, alţii nu.” Deşi se discuta de Piţurcă, Cârţu l-a atacat şi pe Tilincă pentru că nu a marcat. Deşi acesta a lipsit şase luni de pe teren are acelaşi număr de goluri marcate ca şi Piţurcă, titular în majoritatea partidelor: „Fiecare dintre jucători are un număr pe spate şi în funcţie de acel număr trebuie să facă câte ceva în teren. Cel care are număru 9 trebuie să marcheze, dar vedeţi că nu se întâmplă aşa. Şi mai este ceva ce v-am mai spus: doar de atitudinea jucătorului depinde alcătuirea unei echipe pentru un meci. Practic, tu te introduci în primul 11, nu eu.”


Vizualizări: 126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: