Meci nebun la Craiova, cu 5 goluri şi 3 eliminări

Meciul dintre Universitatea Craiova şi FC Botoșani s-a încheiat cu victoria oaspeţilor,m scor 2-3. A fost însă un meci nebun în Bănie, cu trei jucători eliminați, meci după care Craiova tremură şi pentru locul trei la final de sezon.

Oltenii au pierdut din nou în Liga 1, de această dată în fața celor de la FC Botoșani, scor 2-3. Universitatea Craiova a cedat pe teren propriu la capătul unui meci extrem de dur, cu trei cartonașe roșii, o criză de nervi în tribune și multe faze de poartă. Trupa lui Marius Croitoru a intrat în avantaj devreme, în minutul 9, prin Mahmoud Al Mawas, însă golul ar fi trebuit anulat, poziția atacantului moldovenilor fiind neregulamentară în momentul centrării. Totuși, „centralul” Marian Barbu și asistentul de pe acea parte, Laszlo Bucsi, nu au intervenit. Oltenii au egalat în minutul 25, prin Dan Nistor, care a transformat impecabil un penalty obținut de Ștefan Baiaram. Jucătorul Craiovei a fost faultat în careu de fundașul neamț Christopher Braun, care a avut o intervenție neglijentă.

Meciul a continuat să fie intens, presărat cu intrări tari și cu nervi întinși la maximum. Țigănașu a văzut primul cartonaș roșu al partidei în minutul 37, după o intervenție inexplicabilă la Ștefan Baiaram. În primul minut al prelungirilor a văzut roșu și Bogdan Vătăjelu, pentru un fault la Al Mawas. Din lovitura liberă rezultată, Andrei Chindriș a înscris cu capul, profitând de ieșirea greșită a lui Pigliacelli.

Andrei Ivan a restabilit egalitatea în minutul 57, la a doua fază de poartă a Craiovei din repriza secundă. Ivan a finalizat superb centrarea lui Mihai Căpățînă, fotbalist introdus pe teren la pauză.  Nicușor Bancu, căpitanul „leilor”, și-a pierdut cumpătul în minutul 83. Bancu a fost eliminat după un gest iresponsabil. Fundașul de bandă al Craiovei l-a lovit pe Florescu cât timp acesta era întins pe gazon, apoi s-a contrat violet cu Jonathan Rodriguez după care Bancu a văzut „roșu” şi Rodriguez doar „galben”. Ultimul gol a venit în poarta lui Pigliacelli și a fost reușit de Enriko Papa, în minutul 87, din centrarea lui Al Mawas.

Meciul a fost umbrit și de un moment reprobabil petrecut în tribune. Silvian Cristescu, fostul căpitan al Universității Craiova și apropiat al grupării oltene, a avut o criză de nervi în minutul 41, ce a dus la întreruperea partidei, acesta fiind evacuat din stadion.

După acest rezultat, Craiova rămâne cu 37 de puncte, iar în cazul unei victorii a liderului CFR Cluj mâine, cu Sepsi, oltenii vor rămâne matematic fără șanse la titlu!

Vizualizări: 1,410

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: