Meciul cu Chiajna, cel mai important din istoria Pandurilor

Poate părea greu de crezut, dar echipa care acum patru ani juca în grupele Europa League are luni seara cel mai dificil meci din istoria sa de câteva decenii. Meciul cu Concordia Chiajna este cel mai important întrucât de el depinde rămânerea în prima Ligă, o înfrângere sau un egal trimițând Pandurii în Liga a II-a, ceea ce înseamnă automat falimentul clubului.

Antrenorul Flavius Stoican spune că le-a cerut băieților săi să fie „câini” și să nu mai facă greșelile care în ultimele etape au adus numai înfrângeri și, implicit, un neonorant loc retrogradabil în clasament. „Vreau să îi văd câini în această partidă. Sunt mulți oameni care sunt în jurul nostru, oameni simpli, care iubesc necondiționat această echipă, și sunt convins că le vom face o mare bucurie dacă noi reușim o victorie. Sunt convins că oamenii sunt aproape de noi. Acesta este și mesajul, jucăm pentru oamenii care vor și iubesc această echipă, să rămânem în prima ligă. Dacă noi vom reuși să câștigăm, cu siguranță lupta se va da până la finalul campionatului. Au acum un avans, au câștigat două meciuri, au un moral bun. Sunt conștient și eu că, fără o victorie, șansele noastre sunt infime de a ne salva de la retrogradare. Cu o victorie sper să mergem pe o pantă ascendentă și să câștigăm următoarea partidă. La finalul meciului, sper ca fiecare jucător să mă poată privi în ochi”, spune Stoican.

„Merităm în prima ligă”

Antrenorul Pandurilor e convins că elevii săi pot învinge Concordia Chiajna așa cum au mai făcut-o și altă dată chiar pe terenul echipei oaspete. Adversarii au legat în ultimele partide câteva victorii care le asigură un moral bun, dar Pandurii sunt motivați acum cu nevoia unei victorii, singura care mai poate asigura supraviețuirea echipei în Liga I. „Ei ca individualități, omogenitate, linie de clasament, sunt peste noi, dar asta nu înseamnă că merită să câștige. Au jucători cu experiență, dar totul se va decide pe teren și pe dorința noastră de a demonstra că suntem mai buni ca ei și că merităm să rămânem în prima ligă. Dacă nu vom reuși, înseamnă că nu merităm, dar sunt convins că ne dorim mai mult decât oricare dintre contracandidate că ne dorim să rămânem în prima ligă. Sper să nu facem greșeli. Am pierdut până acum pe cadouri și greșeli personale, care puteau fi evitate. Important pentru noi e să ne menținem în prima ligă. Le voi face cinste dacă rămânem în prima Ligă. Important e să avem continuitate”, spune Stoican.

Vizualizări: 931

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: