Meciul Sepsi - FCU Craiova continuă în afara terenului

Întrerupt după doar 25 de minute de joc, meciul dintre Sepsi și FCU Craiova continuă acum în afara terenului. Partida a intrat în faza comunicatelor de presă în care echipele se disculpă de vreo vină.

După ce fanii oltenilor au scandat lozinci xenofobe arbitrul Andrei Chivulete a fluierat finalul meciului de la Sfântu Gheorghe. FCU Craiova a transmis un comunicat prin intermediul căruia demonstrează că nu are nicio legătură cu deplasarea făcută de Peluza Sud 1997 la Sf. Gheorghe, atașând documente în acest sens.

Echipa patronată de Adrian Mititelu consideră că nu trebuie trasă la răspundere pentru incidentele provocate de suporteri care au dus la oprirea meciului. „Referitor la evenimentele de la partida cu Sepsi OSK, facem următoarele precizări: Clubul nostru nu are nicio implicare în organizarea acestui meci. Nu am solicitat bilete pentru suporteri în acest sens. Prin urmare, nu putem fi răspunzători sub nicio formă de manifestările suporterilor în timpul acestui meci de fotbal. Clubul nostru nu a organizat deplasarea suporterilor la partida de la Sfântu Gheorghe. Echipa Sepsi OSK și-a asumat accesul tuturor fanilor pe acest stadion și, prin urmare, este singura entitate responsabilă pentru respectarea legii și a regulamentelor în timpul desfășurării meciului. Orice altă interpretare contravine prevederilor legale și nu poate fi încălcată de niciun membru al niciunei comisii dintr-o țară civilizată. În concluzie, considerăm că echipa noastră este absolvită de orice vină cu privire la organizarea acestui meci de fotbal”, se arată în comunicatul transmis de FC U Craiova prin intermediul rețelelor de socializare.

Peluza Sud 1997 a remis și aceasta un comunicat dur în care condamnă faptul că s-a vorbit în altă limbă la stația stadionului. „Despre fapte Astăzi, la Sfântu Gheorghe, am luat parte la un nou atac la adresa integrității naționale din partea minoritarilor cu complicitatea statului român, al FRF, LPF și CCA. Ținem să precizăm, așa cum am făcut-o și în trecut, că nimic nu este și nu va fi prea mult pentru a ne apăra țara. Niciun meci, niciun punct, niciun loc în clasament nu se pot compara cu pământul nostru strămoșesc. Nu vom accepta niciodată ca un meci pe teritoriul României să fie prezentat într-o alta limbă decât cea națională, ca tribunele să fie împânzite de steaguri separatiste sau ca cetățenii români să fie huliți de minoritățile care populează această zonă. Nu vom permite niciodată ca o astfel de partidă să se dispute. Așa cum am mai anunțat anterior, în cazul în care aceste abuzuri nu se vor opri, și acțiunile noastre vor deveni din ce în ce mai drastice. Orice alte ipoteze sunt de ordinul comicului, iar inițiatorii și susținătorii lor sunt invitați să lectureze comunicatele noastre anterioare legate de acest subiect. Doar România!”, se arată în comunicatul transmis de Peluza Sud 1997, după meciul Sepsi – FC U Craiova.

Vizualizări: 429

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: