Medic către managerul Spitalului Județean: ”Minți cum respiri”

Un conflict monstru a izbucnit între managerul spitalului din Târgu Jiu, Gigel Capotă, și medicul Claudiu Soare. ”Minți cum respiri”, i-a transmis chirurgul Soare managerului, după ce Gigel Capotă a spus despre acesta că ar fi nemulțumit că și-a pierdut postul de șef de secție.

Conflictul dintre cei doi a plecat de la o postare a medicului Claudiu Soare pe rețele de socializare, în care specialistul Spitalului Județean scria că se așteaptă ca la următoarea vizită la Gorj a ministrul Sănătății, Sorina Pintea, aceasta ”să-și arate susținerea necondiționată față de ilustrul manager Capotă”, dar și să discute despre renunțarea la una dintre secțiile de Chirurgie, pe motiv că indicatorii sunt necorespunzători.

Managerul Gigel Capotă, într-un interviu acordat presei locale, a comentat afirmațiile medicului și a spus că, de fapt, nemulțumirea acestuia ar fi plecat de la faptul că a fost înlocuit de la șefia Secției Chirurgie II. ”Nu am intrat în conflict cu dânsul, numai că dânsul are o nemulțumire la faptul că nu mai este șef de secție. I-am spus foarte clar, așteptați, pentru că eu am trimis la Ministerul Sănătății, pentru a fi publicate în Viața Medicală. Știți că este procedura în derulare pentru a fi numiți, conform legii 95, cu examen, toți șefii de secții, pentru că trebuie să încheie contract de administrare cu managerul. Dânsul poate să se înscrie la acest concurs. (…) Până acum nu s-a întrebat nimeni de ce zeci de ani nimeni nu a ținut aceste examene, conform legii”, a spus Gigel Capotă, la Radio Infinit.

O zi mai târziu, tot printr-o postare pe rețelele de socializare, medicul Claudiu Soare a povestit cum a vrut să-și dea demisia, dar nu ar fi fost lăsat chiar de managerul Gigel Capotă să facă acest lucru. ”Gigi Capotă, minți cum respiri. În interviul dat ieri, domnul manager spune că ieșirile mele publice sunt datorate faptului ca nu mai sunt șef de secție, însă dânsul știe că: 1. În data de 17 august 2018, cu trei zile înainte de a pleca în concediu, am fost în biroul dumnealui cu propunerea de a-mi da demisia, lucru cu care nu a fost de acord și, apoi, la 5zile de la întoarcerea din concediu, pe 13 septembrie, am fost schimbat din funcție. 2. În data de 22 februarie a.c. mi-a propus sa fiu iarăși șef de secție și l-am refuzat (după ce mi-a spus ce greșeală mare a făcut când m-a schimbat)”, a scris medicul Soare pe facebook.

Mai mult decât atât, Claudiu Soare spune că și alți medici l-au refuzat pe manager. ”După refuzul meu a dorit să îl numească șef de secție la Secția Chirurgie pe Dr. Dumitrelea de la Secția Chirurgie I și a fost refuzat. În urma cu aproximativ două săptămâni, într-o duminică, după amiaza, în jurul orelor 16, m-a sunat și mi-a propus funcția de director medical și l-am refuzat. Știe că toate astea le știe mai multă lume”, a mai scris medicul Claudiu Soare.

Vizualizări: 7,416

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: