Medic chirurg, către autorități: Nu mai adăugați o flegmă pe viziera noastră!

Tensiuni în rândul cadrelor medicale de la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu după confirmarea primelor cazuri de coronavirus, în frunte cu managerul unității spitalicești. Medicul chirurg Valentin Neagu a solicitat din nou să fie testate cadrele medicale mai ales că, acum, subliniază doctorul, „bomba a explodat”, iar contacții managerului sunt „nume grele” de la conducerea județului.

"Nu poti stinge focul trimițând pompierul (medicul, cadrul medical) legat la ochi și în pijama!", a adăugat medicul Valentin Neagu, pe pagina sa de Facebook.

Acesta a explicat că s-au înmulțit cazurile de coronavirus după sărbători, dar nu s-au făcut testări pentru ca autoritățile să dea bine în statistici.  Neagu s-a declarat stupefiat de postarea directorului DSP Gorj, Narcis Stoian, care i-a replicat medicului Claudiu Soare că personalul medical a adus virusul în spital. “Toți șefii de secție ați făcut o petiție că nu vreți să primiți "suspecți" în SJU, să fie spital curat, dar, culmea, a fost infectat tocmai de cadre medicale”, a fost mesajul directorului DSP Gorj, Narcis Stoian.

“Adică pompierul legat la ochi și în pijama, pe care l-ați trimis sa stingă focul, a luat foc și, culmea, este acuzat că el pune foc în continuare fiind "în flăcări". Îl cunosc pe doctorul Soare de peste 20 de ani, lucrăm împreună de peste 12 ani și pot spune că își face meseria la cel mai înalt nivel. Nu face compromisuri și nu poate fi "întors cu cheița". Probabil, de aceea nici nu este prea iubit de conducerea politică. Cele afirmate de el, în postarea recenta pe reteaua Facebook, sunt perfect adevarate.  Am fost de gardă împreună când a lucrat și infirmiera care ulterior a avut testul pozitiv. Nu am intrat în contact cu aceasta niciunul din noi, am purtat echipament de protecție toți, nu de frica DSP, ci pentru binele nostru, al pacienților noștri, al familiilor noastre, al prietenilor nostri și al oamenilor cu care interacționăm.  El a fost izolat la domiciliu, eu nu. El a fost testat, eu încă aștept să fiu testat”, a mai scris medicul Neagu.

Neagu: Bomba a explodat!

Acesta a mai explicat că epidemiologii vor avea mult de lucru pentru a stabili contacții managerului Dumitru Vienescu. Între ei, sunt și cei din conducerea județului: „Surpriza de proportii a venit de la Spitalul 700, managerul pozitiv, o angajată de la birouri, pozitivă. A explodat bomba! Contacții managerului sunt de la vârful DSP, consiliului judetean, prefecturii, epidemiologii spitalului, etc. Nume grele... Ce s-a întâmplat? Nimic! Aflăm, brusc, că laboratorul de testare, achizitionat cu eforturi lăudabile ale oamenilor de bună credință, nu poate da rezultate autorizate, că laboratorul de la Craiova nu mai are teste, deci se vor trimite la Matei Balș si durează și o săptămână, etc. Anchetele epidemiologice se opresc. Dacă ar continua, ar trebui sa închidă spitalul, izolând la domiciliu peste jumătate din angajați. Noua conducere propusă este contact direct al managerului și nu a fost testată”.

În final, medicul a avut un mesaj pentru autorități și cei de la DSP: “Nu așteptăm mulțumiri de la dvs, dar măcar nu mai adăugați o flegmă pe viziera noastră, pentru că și așa se vede destul de prost prin ea! În ultimul ceas: veniți cu soluții, nu inventați vinovati. Nu le aveti? Ascultați de cei din prima linie!”.

Vizualizări: 2,059

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: