Vienescu a cerut să nu mai fie pacienți Covid la Târgu Jiu. După câteva zile s-a infectat!

Viața bate filmul! E o sintagmă ce i s-ar potrivi managerului celui mai mare spital din Gorj, care a fost testat pozitiv pentru coronavirus. Diagnosticul vine la câteva zile după ce directorul a cerut, împreună cu șefii de secții din spital, să nu mai fie internați în unitatea medicală de la Târgu Jiu suspecții de Covid 19.

“Propunem ca la nivelul locațiilor spitalului din str. Progresului nr. 18 și din str. Tudor Vladimirescu să nu mai fie internați pacienți cu suspiciune de COVID-19, în vederea asigurării prevenirii răspândirii infecției cu noul coronavirus în aceste locații. În acest sens, vă rugăm să desemnați o unitate sanitară din județul Gorj, care să interneze pacienții cu suspiciune de infecție cu COVID-19, care reprezintă urgențe medico-chirurgicale”, s-a notat în adresa care a fost trimisă către Direcția de Sănătate Publică Gorj de conducerea spitalului din Târgu Jiu, la sfârșitul lunii trecute.

Ironia sorții face ca, la câteva zile distanță, directorul spitalului să fie infectat cu Covid. Și nu este singurul din spital care a primit această veste. De vineri seară, de când testul efectuat în laboratorul de la Târgu Jiu a ieșit pozitiv, până duminică dimineața, managerul Dumitru Vienescu a stat acasă. Nu a mers la spital pentru că, spune el, nici nu avea simptome și nici nu avea un test oficial, laboratorul din Târgu Jiu fiind încă în probe și încă neomologat de Ministerul Sănătății.

Coincidență sau nu, chiar în momentul în care a primit al doilea rezultat, tot pozitiv, dar de această dată venit de la București, Vienescu a pus mâna pe telefon și a sunat la 112. A anunțat că are febră și a fost confirmat cu Covid 19 așa că a fost luat cu izoleta și dus la Infecțioase. „Eu nu am refuzat internarea, prima probă care mi-a fost recoltată și a ieșit pozitivă nu a fost făcută la un laborator acreditat. Astăzi, în jurul orei 10.00, am primit al doilea rezultat pozitiv, cel oficial, după care am sunat eu la 112, aveam și febră”, a spus Vienescu pentru Libertatea.

Starea sa este bună. Soția și copiii săi au rămas izolați la domiciliu. Ei vor putea fi testați doar dacă vor avea simptome specifice Covid 19. În zilele în care a stat acasă, Vienescu susține că a fost izolat de restul familiei.

Vizualizări: 2,343

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: