Medic sancționat, proces strămutat

Medicul pneumolog Elena Vlad, acuzat că ar fi refuzat să trateze o pacientă, continuă în instanță lupta cu Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu.

Doctoriţa a contestat decizia spitalului prin care a fost sancționată cu 10% din salariu, timp de 3 luni, însă a pierdut la Tribunalul Gorj. A atacat sentința la Curtea de Apel Craiova, dar între timp a cerut strămutarea dosarului la Curtea Supremă.

„Respinge ca rămasă fără obiect cererea de suspendare. Admite cererea de strămutare formulată de petenta Vlad Elena. Strămută judecata dosarului nr. 646/95/2019 de la Curtea de Apel Craiova la Curtea de Apel Timişoara. Păstrează actele de procedură îndeplinite. Definitivă”, a decis, miercuri, Înalta Curte de Casație și Justiție.

Elena Vlad a ajuns în atenția opiniei publice după ce s-a plâns, în fișa de internare a unei paciente, de lipsa de personal și de salarizarea necorespunzătoare. Bolnava, o femeia de 63 de ani, a fost consultată de trei ori în câteva zile, iar când s-a solicitat o bronhoscopie, medicul Vlad ar fi refuzat, motivând că nu există personal care să o ajute şi care să fie plătit pentru această intervenţie.

Între timp, pacienta a decedat, iar scandalul a explodat în presă. Medicul Vlad a susținut că nu a greșit cu nimic și că, de fapt, voia ca mesajul său să ajungă la șefii spitalului și nicidecum să devină subiect de controversă în presa locală și centrală.

Update joi: Medicul Elena Vlad a reacționat pe pagina de socializare: "Întrucât publicația Pandurul nu mai poate de dragul meu, fac public faptul că am reușit strămutarea procesului cu SJU Tg-Jiu de la Curtea de Apel Craiova la Curtea de Apel Timișoara. În ultimii 10 zece ani au fost doar câteva spețe în care s-a reușit acest lucru, ceea ce demonstrează faptul că au fost motive întemeiate și probe de netăgăduit care au determinat Înalta Curte de Casație și Justiție să admită cererea mea. În ceea ce privește acuzațiile potrivit cărora ”am refuzat să tratez o pacientă”, cu tot respectul, voi oferi șansa acesteia să demonstreze ceea ce a susținut foarte curând".

Vizualizări: 2,466

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: