Șoferul primarului, trimis în judecată

Dumitru Niță, șoferul primarului din Fărcășești, a fost trimis în judecată pentru lovire sau alte violențe. Fostul primar Dănuț Bălu susține că a fost agresat de Niță în timpul unei ședințe de Consiliu Local. Șoferul ar fi fost deranjat de faptul că fostul primar, în prezent consilier local PSD, punea tot mai multe întrebări, vrând să afle de ce aleșii PNL au boicotat ședința.

„Avuserăm ședință de Consiliu Local. Șoferul primarului, Titi Niță, îl lovi cu capul în gură pe fostul primar, Dănuț Bălu. Suntem șapte martori, așteptăm să vină poliția. Nu veniră consilierii PNL, boicotară ședința. Și Drăgoescu (n.r. primarul comunei Fărcășești) începu să ne înjure, să ieșim afară, să ne facă milogi”, a relatat, la vremea respectivă, pentru Pandurul, consilierul local Marius Bălu, nepotul fostului primar.

După scandal, șoferul lui Drăgoescu a dat bir cu fugiții, dar fostul edil a sunat la 112 și a chemat poliția. Incidentul a avut loc pe 11 martie.

Primarul localităţii Fărcăşeşti, liberalul Constantin Drăgoescu, a avut o altă versiune: „Nu s-a întâmplat nimic. A fost o discuţie mai aprinsă între domnul Niţă, şofer pe maşina primăriei, şi consilierul Bălu şi atât. Nu a lovit nimeni pe nimeni. (...) S-au luat într-o discuţie mai aprinsă. Consilierul Adrian Marius Bălu a înregistrat cu o tabletă. I s-a spus că nu este frumos să înregistreze cu tableta în biroul primarului”.

Marți, Judecătoria Târgu Jiu a decis că poate începe judecata în acest caz: „În baza art. 346 alin. 2 C. p. p. constată regularitatea întocmirii rechizitoriului nr. 1026/P/2019 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu, legalitatea administrării probelor şi trimiterii în judecată a inculpatului Niță Dumitru, pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violențe, prev. de art. 193 alin. 1 din C.pen. Dispune începerea judecăţii cu privire la inculpatul Niță Dumitru. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicarea copiei încheierii. Pronunţată în camera de consiliu, astăzi, 24.09.2019 la Judecătoria Tg-Jiu”.

Vizualizări: 3,257

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: