Complexul Energetic Oltenia a fost înfiinţat

Complexul Energetic Oltenia a primit ieri aviz favorabil în şedinţa de Guvern. Aşadar, fuziunea complexurilor Turceni, Rovinari, Craiova şi SNLO a intrat în linie dreaptă, a confirmat deputatul PDL, Severus Militaru. Interesantă va fi organizarea acestei companii, care va avea manager privat, în condiţiile în care din cele patru societăţi doar SNLO este pe lista celor care vor avea management privat.

Numărarea celor 137 de zile despre care vorbeau directorii complexurilor abia acum începe. De atâta timp va fi nevoie pentru ca această companie să fie funcţională, spuneau aceştia, deşi ministerul anunţa că această companie va fi gata până în decembrie 2011.

Tot ieri a fost înfiinţat şi complexul energetic Hunedoara. Dupa esecul infiintarii mamutilor energetici Electra si Hidroenergetica, Ministerul Economiei a demarat procesul de infiintare a doua noi companii mai mici. Complexul Energetic Oltenia se va forma prin fuziunea Societatii Nationale a Lignitului Oltenia, CE Turceni, CE Rovinari si CE Craiova, iar Complexul Energetic Hunedoara din fuziunea S.C. Electrocentrale Deva S.A. si S.C. Electrocentrale Paroseni S.A.

In termen de 60 de zile de la data înregistrarii companiilor se vor incheia protocoale de predare-preluare a activului si pasivului preluat de la societatile care au fuzionat.

Vizualizări: 169

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: