Medicii acuzaţi de malpraxis, chemaţi la Parchetul Judeţean

Medicii gorjeni urmăriți penal pentru neglijență în serviciu în cazul morții bebelușilor au  fost ieri chemați la Parchetul Județean. Damian Dițescu, Mădălina Roibu, Cătălin Tănase și Radu Popescu, acuzați de moartea bebelușilor de la spitalele din Novaci și Târgu-Cărbunești, au luat la cunoștință faptul că va fi demarată o expertiză medico-legală  la Institutul Mina Minovici din Craiova pentru stabilirea  decesului celor doi bebeluși. Aceștia nu au fost chemați pentru audieri. Medicii au venit însoțiți de avocații lor. Dacă unii medici şi-au asumat moartea bebeluşilor ca fiind eşecuri, alţii au făcut dirigenţie cu jurnaliştii spunându-le că oamenii mor zilnic.

Medicii ginecologi Damian Diţescu, Radu Popescu, Cătălin Tănase şi Dana Roibu au luat la cunoştinţă faptul că a fost demarată expertiza în cazul morţii celor doi bebeluşi de la Cărbuneşti şi Novaci, după sosirea expertizelor preliminare. ”Au fost chemați pentru a le pune în vedere că s-au primit expertizele preliminare și urmează să se dispună expertizele. Este un act procedural care trebuie adus la cunoștința părților obligatoriu. Deci nu s-a făcut nimic în cauză, nu s-au audiat martori, nu s-au administrat probe, ci li s-a adus la cunoștință raportul de necropsie, care a venit și faptul că se va dispune o expertiză. Din raport reies cauzele morții, în măsura în care și-au putut da seama medicii legiști”, declară Janeta Cosmulescu, avocata spitalelor.

„Se mai întâmplă să ai şi eşecuri“

Medicul ginecolog Damian Dițescu a venit însoțit de avocatul său, Adrian Bobină. Dițescu s-a ascuns în urmă cu câteva luni sub garajul Parchetului ore bune pentru a nu da ochii cu presa. ”S-au prezentat cele două rapoarte de necropsie ale celor doi feți și urmează ca în termen de cinci zile să depunem propuneri obiective pentru efectuarea  expertizei medico-legale de către institutul Mina Minovici din Craiova. Este o probă  tehnică și din punctul nostru de vedere singura care va dovedi faptul că nu există o culpă medicală din partea clientului meu. Nu are importanță acum câte cazuri sunt. Se mai întâmplă să ai și eșecuri. În cazul nostru eșecul nu îl văd grevat pe o culpă a clientului meu, ci ironia sorții. A fost să se întâmple lucrul ăsta”, spune avocatul Adrian Bobină.

S-A DAT ÎN STAMBĂ

Chirurgul Radu Popescu de la Spitalul din Novaci a fost foarte nervos la vederea jurnaliștilor, cărora le-a adresat cuvinte jignitoare. ”Am fost chemați ca să ne spună ”La mulți ani!”. Ce să vă spun, lăsați-ne în pace! Lăsați-ne în pace că sunteți plictisitori deja. Sunteți plictisitori, nu e nimeni vinovat. Hai, nu mai sâcâiți oamenii. Dumneavoastră ați auzit că oamenii mai și mor pe lume- Dacă dă o mașină peste dumneata acum, mori- Pa! Pa!”, a fost reacția medicului Popescu la ieșirea din parchet.

Vizualizări: 128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: