Barna, în puşcărie, dar achitat în dosarul de evaziune

Magistraţii gorjeni au pronunţat sentinţa în dosarul în care omul de afaceri Andrei Gheorghe Barna era judecat pentru evaziune fiscală, verdictul fiindu-i unul favorabil acestuia. Judecătorul de caz a dispus achitarea inculpatului, asta în condiţiile în care Barna tocmai a fost băgat după gratii pentru că are de executat 4 ani de puşcărie într-un alt dosar de evaziune fiscală.

 Afaceristul ar urma să primească o amendă în dosarul de acum, conform deciziei magistratului de caz, Garda Financiară fiind cea care va aplica sancţiunea. Cui vor da comisarii amendă rămâne de văzut, pentru că Barna este în puşcărie, iar firmele sale sunt falite. Ca să recupereze din prejudiciul creat statului, instanţa a lăsat nesoluţionat acest aspect, menţinând sechestrul asigurator pus pe bunurile lui Barna. Bunurile respective sunt un Oltcit Club şi un Peugeot, verdictul de acum nefiind unul definitiv.

Barna este cel care l-a denunţat anul trecut pe primarul din Fărcăşeşti, Constantin Pârvulescu, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie acuzându-l ulterior pe edil de primirea unei mite de aproape 400.000 de euro. Primarul este arestat preventiv şi în prezent, dosarul său fiind pe rol la Tribunalul Gorj. La audierile din acest dosar mai mulţi martori au menţionat că afacerile lui Barna ar fi falimentat pentru că acesta nu mai făcea faţă solicitărilor primite de la fostul edil, Pârvulescu negând permanent acuzaţiile ce i-au fost aduse.

Magistraţii nu au fost la fel de „clemenţi” însă ca în cazul lui Barna cu un alt om de afaceri din Gorj, Silviu Ciobanu, care tocmai a primit o sentinţă de condamnare la închisoare tot pentru acuzaţia de evaziune fiscală. Conform verdictului, pedeapsa aplicată este de 3 ani de puşcărie, cu suspendare, şi o perioadă de doi ani în care îi sunt interzise alte drepturi civile. Magistraţii au dispus şi anularea a 20 de facturi false folosite de acesta în contabilitatea firmei sale, precum şi plata a peste 26.000 de lei către Finanţele Publice, drept despăgubiri civile, pe autoturismul său model Audi fiind menţinut sechestrul asigurator.

Vizualizări: 261

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: