Firma viceprimarului din Turcineşti, în proces cu Primăria Târgu Jiu

Firma SC Meronda SRL, administrată de soţia viceprimarului din Turcineşti Dumitru Modrea, este de câteva luni în conflict cu Direcţia de Taxe şi Impozite Locale din cadrul primăriei Târgu Jiu. Neînţelegerea a pornit de la nişte impozite pe care firma vicelui din Turcineşti refuză să le plătească pe motiv că nu a fost înştiinţată de modificarea legii. Reprezentanţii Direcţiei de Taxe şi Impozite Locale spun că legea există dintotdeauna însă valoarea impozitelor este destul de mare şi de aici refuzul administratorului.

Supărare mare între soţia viceprimarului Modrea de la Turcineşti şi Direcţia de Taxe şi Impozite Locale din Târgu Jiu. Firma administrată de Aurora Modrea a închiriat în anul 2007 un depozit de 500 de metri pătraţi de la fosta Staţiunea Pomicolă cu o clauză foarte importantă. ”În contractul de închiriere se stabilea suma de închiriere şi am şi pus o clauză cum că impozitul pe depozitul respectiv îl va achita proprietarul ca să mă trezesc prin luna aprilie anul acesta că sunt datoare la Taxe şi Impozite Locale vreo 200 şi ceva de milioane lei vechi. Cei de la direcţie au motivat că între timp legea s-a modificat şi că trebuie să plătesc eu impozitul, dar în atâţia ani nu mi-a zis nimeni nimic”, a declarat Aurora Modrea, administratorul SC Meronda SRL.

Titlu executoriu

Mai mult, firma administrată de soţia viceprimarului Modrea riscă să i se pună poprire pe conturi din cauza sumei datorate. ”Am primit înştiinţare că s-a emis titlu executoriu pe conturile firmei aşa că mă aştept ca în perioada următoare să am conturile blocate. Asta e, o să ne judecăm şi pentru asta”, a declarat Aurora Modrea.

Budulan: ”Clauza nu respectă codul fiscal”

Reprezentanţii Direcţiei de Taxe şi Impozite Locale spun că legea potrivit căreia cel care închiriază un spaţiu este obligat să plătească şi impozitul este dinainte de 2005 şi că respectiva clauză dintre SC Meronda şi Staţiunea Pomicolă nu este legală. ”Legea e de mult, din 2005. Administratorul a făcut un contract cu Staţiunea Pomicolă însă acea clauză nu este legală pentru că nu respectă codul fiscal. Au mai fost şi alte firme în aceeaşi situaţie dar ele au plătit poate şi pentru că sumele datorate au fost mai mici”, a declarat Mariana Budulan, directoarea Direcţiei de Taxe şi Impozite Locale.

Vizualizări: 217

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: