Afaceristul Nicolae Ţîrcă, ţepuit de contabilă

O firmă din Târgu Jiu a fost prejudiciată de directorul economic, care şi-a virat în contul propriu suma de 170.000 de lei. Suspecta este Carina Stegăroiu, până ieri un respectabil cadru didactic la Universitatea „Constantin Brâncuşi”.

Carina Stegăroiu era director economic la o firmă aparţinând omului de afaceri Nicolae Ţârcă. Acesta a falsificat mai multe ordine de plată către furnizori, iar în realitate făcea plăţile în propriul cont sau în conturi ale rudelor apropiate. Poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor au constatat o delapidare de 170.000 de lei. Suspecta a fost reţinută pentru 24 de ore.

Dispăreau 10.000 de lei pe lună

Elena Carina Stegăroiu ţinea contabilitatea afacerilor derulate de „Amanda”, patronii firmei având încredere deplină în ea. Nimeni nu s-a gândit însă că într-o zi se vor convinge de veridicitatea principiului „cine împarte, parte îşi face”. Prin primăvara acestui an devenise deja evident că din contabilitatea firmei lipsesc sume de bani din ce în ce mai mari. Reprezentanţii firmei, dar şi anchetatorii, susţin că fosta directoare modifica majoritatea actelor contabile în aşa fel încât la sfârşit de lună să aibă venituri proprii de cel puţin 10.000 de lei. Când au tras linie, prin iulie, cei de la „Amanda” au constatat că aproape 200.000 de lei le lipsesc din vistierie, atunci fiind sesizată oficial Poliţia. Verificarea tuturor actelor contabile a durat ceva timp, acum poliţiştii estimând prejudiciul la circa 170.000 de lei. Marţi după-amiază femeia a fost reţinută pentru 24 de ore, ieri fiind dusă în faţa judecătorilor pentru a fi emis un mandat de arestare preventivă pe numele său.

Banii furaţi de la patron, investiţi într-o pensiune

Între timp a ieşit la iveală faptul că Stegăroiu a fost „grijulie” cu banii patronului Ţârcă, investindu-i într-o pensiune de pe Valea Cernei. Pensiunea a fost „donată” cu ceva vreme în urmă fiului, fosta directoare încercând astfel să îşi pună la adăpost agoniseala, după ce a aflat că şefii săi s-au plâns la Poliţie, iar pe numele ei este deschis un dosar penal. Gurile rele spun că fosta directoare obişnuia să organizeze aici diferite întâlniri „prietenoase” cu cei care îi evaluau activitatea didactică, ea având şi cursuri la Universitatea Constantin Brâncuşi.

Riscă excluderea din învăţământ

Femeia reţinută de poliţişti era şi lector la Universitatea Constantin Brâncuşi, unde dădea lecţii de economie studenţilor. Rectorul Adrian Gorun susţine că universitatea va renunţa colaborarea cu Carina Stegăroiu, dacă aceasta va primi mandat de arestare preventivă. „Din punct de vedere moral, fapta este gravă. Însă, judecăm din punct de vedere legal. Dacă va primi mandat de arestare preventivă pe o perioadă mai mare, de 29 de zile sau de 15 zile, voi solicita ca raporturile de muncă să fie încheiate”, a spus rectorul Adrian Gorun.

Vizualizări: 381

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: